Kral Selman: Destek vereceğiz

Suudi Arabistan Kralı Selman, Trump'ı yeni İran stratejisi nedeniyle tebrik etti ve Amerikan'ın liderliğini destekleme sözü verdi.

Kral Selman: Destek vereceğiz
Kral Selman: Destek vereceğiz
GİRİŞ 16.10.2017 07:58 GÜNCELLEME 16.10.2017 08:01
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz arasındaki telefon görüşmesinde iki liderin, ABD'nin yeni İran stratejisi kapsamında karşılıklı iş birliği imkanlarını ele aldığı belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump-Selman arasında dün gerçekleşen görüşmede, İran'la nükleer anlaşma konusunun konuşulduğu kaydedildi.

"AMERİKA'NIN LİDERLİĞİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Açıklamada, "Kral Selman, vizyoner yeni İran stratejisi için Başkan Trump'ı tebrik etti ve Amerikan liderliğine destek vermeyi vadetti. Başkan Trump da Suudi Arabistan'ın desteğinden dolayı Kral Selman'a teşekkür etti ve İran'ın Ortadoğu'daki istikrarsızlaştırıcı adımlarına karşı Körfez İşbirliği Konseyinin önemine vurgu yaptı." ifadelerine yer verildi.

Görüşmede ayrıca, iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılma çabalarının ve bölgedeki terörle mücadele adımlarının da ele alındığı bildirildi.

TRUMP CUMA GÜNÜ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cuma günü ABD'nin yeni İran stratejisini açıklayan Donald Trump, ülkesinin İran'la nükleer anlaşmadan şimdilik ayrılmayacağını kaydederek, "Eğer Kongre ve müttefiklerimizle bir çözüme ulaşamazsak, o zaman anlaşma iptal edilecek. Anlaşma inceleme altındadır ve herhangi bir zamanda bizim (anlaşmaya) katılımımız, Başkan olarak tarafımdan iptal edilebilir." demişti.

YORUMLAR 134
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha israil ha suut ların yönettiği suudi arabistan
    Cevapla
  • elaziz 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye KÖLE,halkına KRAL yuh olsun.
    Cevapla
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    sarı öküz hikayesini hatırlattı. sıradaki öküzü verelim de bize bir şey olmasın konusu. böyle yaparsan sıra sana da gelecek...
    Cevapla
  • Hilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun (Mekke Medine'yi)
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    sıra sana gelırse kacma
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne.müslümanı yahu vahabi bunlar tahtları elinden gitmesin diye herseyi yaparlar petrol bitecek elbet ekmek bile.yapip.satacak kabiliyet yok bunlarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...