Mogherini ile İbadi arasında telefon görüşmesi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Irak'taki askeri operasyonlar nedeniyle endişeli olduğunu belirtti.

GİRİŞ 17.10.2017 08:05 GÜNCELLEME 17.10.2017 09:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Mogherini ve İbadi'nin görüşme sırasında Kerkük'teki gelişmeleri değerlendirdikleri duyuruldu.

AB ENDİŞELİ

Mogheri'nin Irak merkezi hükümetine bağlı güçlerin düzenlediği askeri operasyon sonucu meydana gelen çatışmalardan endişe duyduğu belirtildi.

DİYALOG ÇAĞRISI

Irak anayasasına uygun bir şekilde ülkenin birliği ve uzun vadeli istikrarı için güç kullanımından uzak durulması gerektiğini aktaran Mogherini, tüm taraflara diyalog çağrısında bulundu.

İbadi'yi AB'nin Irak'ta kuracağı sivil misyon hakkında da bilgilendiren Mogherini, misyonun Irak'ın ulusal güvenlik stratejisindeki sivil unsurları gerçekleştirmesine destek vereceğini anlattı.

YORUMLAR 8
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani ve terorist devlet adb ve israil in nasil planlari ve hayalleri varsa tuzak kuranlarin eb hayirlisi mevlaninda onlarin tuzak ve hayallerini baslarina gecirecek tuzaklari var barzani korsan referandum yapar biraz direnir sonra terorist abd ve israille kabul ettiririm irak hukumeti sesini cikaramaz komsu ulkelerde karisamaz zannediyordu ALLAH hayallerini baslarina gercirdi insalllah.
    Cevapla
  • Hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafir endişe ediyorsa, demek ki iyi bir şeyler oluyor. Savulun Osmanlı geliyor.
    Cevapla
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    kafir neden endişe ediyor acaba ey kafirler Müslüman topraklarından elinizi eteğinizi çekin
    Cevapla
  • Yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    Referandum yapılırken bu olayların yaşanacağını bile bile endişe duymayan Avrupa, endişe yapılacak bir durum yok gereken yapılıyor....
    Cevapla
  • Türk Lirası 6 yıl önce Şikayet Et
    Petrolün kontrolünü kaybetmekten endişelisiniz. Köpek Sürüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor