Almanya'dan Peşmerge kararı! Geri adım attılar

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Flosdorff, "Pazar gününe kadar durumda büyük bir değişiklik olmazsa, pazar günü eğitime yeniden başlama olasılığı çok yüksek" dedi.

Almanya'dan Peşmerge kararı! Geri adım attılar
Almanya'dan Peşmerge kararı! Geri adım attılar
GİRİŞ 20.10.2017 15:33 GÜNCELLEME 20.10.2017 17:57
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jens Flosdorff, Kerkük'te yaşanan gerilim sebiyle geçen hafta durdurulan terör örgütü DAEŞ'e karşı sürdürülen mücadele çerçevesinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güçlerine Alman askerlerinin verdiği eğitimin pazar günü yeniden başlayabileceğini söyledi.

Flosdorff, bugün Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, terör örgütü DAEŞ'i Irak'tan ve Suriye'den çıkartmanın çok önemli olduğunu belirtti.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

"DURUMU YAKINDAN İZLİYORUZ"

Irak halkının geleceği için bu ülkenin bütünlüğünün korunmasının da Almanya için her zaman çok önem taşıdığını ifade eden Flosdorff, Irak'taki durumu yakından izlediklerini kaydetti.

TELEFON TRAFİĞİ

Irak'ta genel durumun son günlerde sakinleştiğini savunan Flosdorff, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in dün, ABD Savunma Bakanı James Mattis, IKBY lideri Mesut Barzani ve Irak Başbakanı Haydar el-Abadi ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptığını belirterek, tarafların, Irak'taki durumun sakinleştirilmesi ve siyasi havanın yumuşatılması için çaba harcadıklarını ifade ettiklerini aktardı.

EĞİTİMLER PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Müttefik ülkelerle de durumu değerlendirdiklerini ve pazar günü eğitime yeniden başlayabileceklerini kaydeden Flosdorff, "Pazar gününe kadar durumda büyük bir değişiklik olmazsa, pazar günü eğitime yeniden başlama olasılığı çok yüksek" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa araplardan memnun ırak merkezi hükümeti petrolü ingiliz ve fıransiz alman şirketlerine akıtıyor zaten yüz yıldır.....ama barzani rus güdümünde abd ve avrupayı hemen satar zaten her fırsatta satıyor.... Barzani güçlenmemeli bağımsız olmamalı... barzaninin bağımsız olması abd ve avrupayı yıkar
    Cevapla
  • israilin 6 yıl önce Şikayet Et
    emrinde oldugunu ispatladi israil emir verdi almanyaya onlarda geri adim attilar
    Cevapla
  • karşıyakalı 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç şüphesiz..1.dünya savaşından sonra yavaş yavaş 2.dünya savaşından sonra tamamen almanyayı ve avrupayı ve dünyayı yahudiler ele geçirdi..bundestag ın meclislerinde kipalı kendi kıyafetleriyle devamlı oturuyorlar ..ki yahudi kendini gizler..
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu pesmerge yi düne kadar biz egitmedikmi
    Cevapla
  • Fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    Dune kadar bizim tarafımızdaydı. İhanet edince darbeyi yediler.
    Cevapla
  • mardini 6 yıl önce Şikayet Et
    ne deaşı... deaş bahane fitne şahane. deaş dedikleri AB li şövalyelerdir. ortadoğyu Müslüman coğraf,yasını talan etmek için deaş diye hrisityan şövalyeler Müslüman kisvesi Müslümanlara altında soykırım yapıyorlar.SONRA DA GÜYA MAZLUM TOPLULUKLAR OLIŞTURUYORLAR oysa mazlum dedikleri satılık hain yığınlardan başka değil.. uyan ey millet.
    Cevapla
  • Türk Milleti 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar kadar safını görmedim çünkü bunlar eğitilemez toplumdur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!