Flaş IKBY açıklaması! Lağvedin

IKBY’de muhalefetin başını çeken Goran Hareketi Sözcüsü Haci, 'Barzani'nin istifa etmesi gerekiyor. Aynı zamanda mevcut hükümet kabinesi de lağvedilmeli' dedi.

Flaş IKBY açıklaması! Lağvedin
Flaş IKBY açıklaması! Lağvedin
GİRİŞ 23.10.2017 02:37 GÜNCELLEME 23.10.2017 05:09
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi, IKBY Başkanı Mesud Barzani ve Yardımcısı Kosret Resul’un istifa etmesi gerektiğini belirtti.

BİRÇOK KAZANIMI KAYBETTİ

Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Haci, Süleymaniye’deki parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Halkımız, kanıyla elde ettiği birçok kazanımı kaybetti. Peşmerge’nin heybeti kırıldı. Birçok dost ülkeyi kaybettik. Bunların hepsinin sebebi geçmişte başarısız olan iktidardan kaynaklanıyor." İfadelerini kullandı.

BARZANİ İSTİFA ETMELİ

IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başkan Yardımcısı Kosret Resul’un meşruiyetlerinin kalmadığını savunan Haci, “Görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Aynı zamanda mevcut hükümet kabinesi de lağvedilmeli. Ulusal Kurtuluş Hükümeti kurulmalı ve başkanlık yasası da lağvedilmeli ve yeninden elden geçirmelidir.”dedi.

YORUMLAR 31
  • MSFR 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca her fırsatta aynı haltı yiyen Barzani ailesinin bir kısmı idam edilmeli bir kısmı da kısırlaştırılarak tarihten tamamen silinmeli. Bunların geninde ihanet var.
    Cevapla
  • abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah başımıza akıl kalbimize imam versin islam ummeti olarak potansiyelimizin farkına varmayı nasip etsin ittihadı islamı,birlikteliğimizi,kardeşliğimizi sağlasın.o zaman her şey kendiliğinden düzelir inşaallah.
    Cevapla
  • eren 6 yıl önce Şikayet Et
    siyonizm uşağı barani başarısız oldu
    Cevapla
  • Türkiye kürtleri 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yapılmış olabilir ama bu kadar baskı doğru değil
    Cevapla
  • Genç 6 yıl önce Şikayet Et
    baskı yanlış değil küçük devletleri kurup siyonıstlere yem olmamaları için onlara bir dersdir tabiki anlarlarsa eğer anlamazlarsa başka anlatma şekilleride vardır şimdiki en hafifidir.
    Cevapla
  • evet inşallah 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl değil oynanan oyununun farkında değil misin az bile yapılıyor
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    iyide bunlar değilmiydi Barzani’ye destek çıkan gidip oy kullanan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!