Peşmerge Musul'a giden yolları kapattı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Peşmerge ve Irak güçleri arasında çatışmaların çıkması nedeniyle, Musul kent merkezine giden anayolları trafiğe kapattığı belirtildi.

Peşmerge Musul'a giden yolları kapattı
Peşmerge Musul'a giden yolları kapattı
GİRİŞ 26.10.2017 13:36 GÜNCELLEME 26.10.2017 14:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak ordusunun 16'ncı Tugayı'nda görevli Albay Kazım Hüseyin el-Musavi, IKBY'nin, sabah saatlerinde Peşmerge ve Irak güçleri arasında çıkan çatışmalardan dolayı Erbil, Duhok vilayeti ile Mahmur ilçesinden Musul'a giden üç karayolunu trafiğe kapattığını ifade etti.

Musavi, Peşmerge'nin Erbil-Musul karayolu üzerindeki Hazır bölgesinde, Duhok-Musul karayolu üzerindeki Şeyhan ilçesinde ve Musul'un güneyinde yer alan Mahmur ilçesindeki kontrol noktalarında araçların giriş ve çıkışına izin vermediğini kaydetti.

Irak güçleri, Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri arasında Musul vilayetinin kuzeybatısı ve güneyindeki Mahmur ilçesiyle, Kerkük'ün kuzeyindeki Altunköprü kasabasında başlayan çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • çare yok 6 yıl önce Şikayet Et
    erbil süleymaniye duhok hepsini alması lazım ırak ordusunun. bunlar en kısa zamanda ıraka yine ihanet ederler. ırakı ele geçirmeye çalışırlar. pkk pyd ve peşmergenin tamamen temizlenmesi gerekiyor
    Cevapla
  • turan 6 yıl önce Şikayet Et
    çatışmalar devam etmiyor.ırak ve iran kaybediyor geri çekiliyorlar..neden türk medyası bunları haber yapmıyor ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...