ABD'li senatörün 'faşist' sözlerine büyük tepki!

ABD'li senatör Ron Wyden, ABD'nin Rus büyükelçiliğinde, Rus hükümetine 'faşist' dedi. Tepki gelen açıklamaya Rus tarafından yanıt gecikmedi.

ABD'li senatörün 'faşist' sözlerine büyük tepki!
ABD'li senatörün 'faşist' sözlerine büyük tepki!
GİRİŞ 03.11.2017 11:16 GÜNCELLEME 03.11.2017 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'li senatör Ron Wyden, ABD'nin Rusya elçiliğinde bir toplantı sırasında Rus hükümetini faşist olarak nitelendirdi. Elçilikte böyle bir açıklama yapılmasına Rus tarafından tepki geldi.

2016 yılında gerçekleşen ABD seçimlerinde Rusya'nın siyasi yönlendirmesinin olduğuna dair iddialar hakkında konuşan Senatör Wyden, Rus hükümetine 'faşist' dedi. Senatör, seçim kampanyalarının Rusya bağlantılı sosyal medya hesapları tarafından yönetildiğini ve seçimlerde Rusya'nın parmağı olduğunu savundu.

Wyeden, "Rusya bugünkü faşist önderliğinde demokrasimizi büyük bir hevesle sarsmaya çalışıyor. Ancak biz bizi büyük yapan değerleri savunacağız ve bu saldırıya şiddetle karşı koymalıyız" dedi.

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a konuşan Rus büyükelçi "Olay, ABD'nin garip olayları hakaret ederek saklamaya yönelik çabasının bir parçası. Rusya ABD'nin siyasi sürecine herhangi bir şekilde müdahale etmedi. Wyden'ın provokasyonları hali hazırda huzursuz olan ABD-Rusya ilişkilerine zarar veriyor.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • selam 6 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar imparatorduk ya benimlesin yada karşımdasın yemiyor degilmi terör destekçisi abd
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü