60 Peşmerge öldürüldü

IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver, Haşdi Şabi ile çıkan çatışmalarda ise 60 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini bildirdi.

60 Peşmerge öldürüldü
60 Peşmerge öldürüldü
GİRİŞ 05.11.2017 20:45 GÜNCELLEME 05.11.2017 20:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yaver, Erbil kentinde düzenlediği basın toplantısında, Erbil ve Bağdat arasında 16 Ekim'dan bu yana devam eden askeri gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu.

60 ÖLÜ, 150 YARALI


Erbil ve Bağdat arasında sınır kapılarının teslimi ve tartışmalı bölgelerin tamamından Peşmerge'nin çekilmesine ilişkin herhangi bir anlaşmanın sağlanmadığını vurgulayan Yaver, 16 Ekim'den bu yana Kerkük ve çevre bölgelerinden Haşdi Şabi ile çıkan çatışmalarda 60 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini 150'sinin de yaralandığını bildirdi.

IKBY'nin hiçbir şekilde savaştan yana olmadığına değinen Yaver, "Sorunların müzakere ve görüşmelerle çözülmesinden yanayız. Kürdistan Hükümeti de tüm beyannamelerinde sorunların çözümünün diyalogla yapılabileceğini defalarca belirtti." dedi.

Yaver, çatışmanın sorunları daha da derinleştireceğini belirterek, bunun beraberinde yıkım getirdiğini kaydetti.

YORUMLAR 27
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsızlık ilan et ondan sonra diyalogla çözelim. Sizi gidi batı uşakları sizi...
    Cevapla
  • Türk bayrağı 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha bir kaç ay önce Türk bayrağını ayaklarının altına alıp Türk devletini ve Erdoğan'ı tehdit eden Haşbi Şabi'yi Peşmergeye karşı savunanlar ya aklını yemiş yada ırkçılıkta gözleri körermiş. Kardeşlerim bizlere öyle bir göstermeye çalışıyorlar ki o bi kaç israil paçavrasını eline alıp sallayan alçaklar küfre karşı peşmergeyi müslümanların gözünde karalamak istemeleriydi ve biz kandık maalesef. Bugün o topraklarda Bağımsız Kürdistan savaşı değil Vahşileşen Haşbi Şabi'nin Ehl-i Sünnet'e saldırıları var bakın yarın yanıldık dememek için olayları iyi analiz etmeliyiz. Türklerle Kürtler kardeştir kardeşler aynı haklara sahiptir. 2 millet 2 devlet olarak vahdeti bırakmamalıyız vesselam.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer kacamadi pesmerge bozuntulari
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    Unutma:Rüzgar eken fırtına biçer
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bayrağı sallayanlar kafir oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!