Puigdemont'un şartlı tahliyesine karar verildi!

Belçika'da teslim olduktan sonra gözaltına alınan Puigdemont ve 4 bakanın şartlı tahliyesi kararlaştırıldı

Puigdemont'un şartlı tahliyesine karar verildi!
Puigdemont'un şartlı tahliyesine karar verildi!
GİRİŞ 06.11.2017 03:30 GÜNCELLEME 06.11.2017 03:30

Belçika'da gözaltına alınan eski Katalonya Özerk  Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve 4 bakanın şartlı tahliyesine karar  verildiği bildirildi. 

Belçika Federal Savcılığı ofisinden yapılan açıklamada, soruşturma  hakiminin, Puigdemont ile eski bakanlar Maria Aleu Serret, Antoni Oliveres Comin, Lluis Gordi Puig ve Clara Obiols'un ifadelerini aldıktan sonra şartlı tahliye  edilmelerine karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, şartlı tahliye koşullarının, soruşturma hakimi izin  vermediği müddetçe söz konusu kişilerin Belçika'yı terk etmemesi, sabit bir  adreste ikamet etmesi ve yargı ile polis yetkilileri tarafından çağrıldığında  hazır bulunmasını içerdiği de aktarıldı.
 
Belçika Federal Savcılığı, Carles Puigdemont ve 4 bakanın sabah  saatlerinde Belçika polisine teslim olduğunu belirtmişti.
 
İspanya Ulusal Mahkemesi, Katalonya Özerk Yönetimi'nin tek taraflı  bağımsızlık ilanındaki rolleri nedeniyle "devlete karşı başkaldırma, ayaklanma ve  kamu malını kötüye kullanmak" ile suçlanan Puigdemont ve 4 bakanı hakkında Avrupa  çapında tutuklama kararını resmi olarak Belçika Federal Savcılığına iletmişti.
 
Puigdemont ve 4 bakan, hafta başında haklarında tutuklama kararı  çıkmadan Belçika'ya kaçmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor