Suudi Veliaht Prens'ten İran açıklaması

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, İran'ın milislere roket tedarik etmesinin 'doğrudan bir askeri saldırı' olduğunu söyledi.

Suudi Veliaht Prens'ten İran açıklaması
Suudi Veliaht Prens'ten İran açıklaması
GİRİŞ 07.11.2017 10:40 GÜNCELLEME 07.11.2017 13:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

 Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İran'ın Yemen'deki Husilere füze sağlamasının "doğrudan askeri bir saldırı" sayılabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Veliaht Prens Bin Selman, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. Görüşmede Bin Selman, "İran rejiminin kendisine bağlı Husi milislere füze tedarik etmesi doğrudan askeri bir saldırı sayılır. Hatta krallığa karşı bir savaş hareketi olarak düşünülebilir." ifadelerini kullandı.

TANSİYON GİT GİDE YÜKSELİYOR

Suudi Arabistan ile İran arasındaki, Riyad'daki Kral Halid Havaalanı yakınlarına Yemen'deki Şii Husi hareketi tarafından yollanan füzelerin düşmesinin ardından yükselen tansiyon karşılıklı açıklamalarla artmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İran'ın müdahalesinin komşu ülkelerin güvenliğine ve global güvenliğe zarar verdiğini söylemiş, Suudi Arabistan uygun zamanda ve herhangi bir şekilde İran'ın hareketlerine cevap verme hakkını saklı tuttuğunu belirtmişti.

SUUDİ ARABİSTAN, FÜZE SALDIRISI İÇİN İRAN'I SUÇLADI

Cumartesi akşam Yemen'den fırlatılan uzun menzilli füzelerin hedefi olan Suudi Arabistan, Yemen'e hava, kara ve deniz ulaşımını kapatmış, Yemen'e ulaşımın İran'dan ülkeye gelen silah akışını durdurmak için kapatıldığı belirtilmişti. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan yapılan açıklamada, yardım çalışanlarının ve insani yardımların ülkeye girişine izin verileceği duyurulmuştu.

Daha önce füze saldırısı nedeniyle Suudi Arabistan, İran'ı suçlamış ve bunun bir 'savaş eylemi' olarak kabul edilebileceğini söylemişti. İran ise bu açıklamanın 'provakatif' olduğunu belirten bir açıklama yayınlamıştı.

İki ülke başta Yemen'deki iç savaş olmak üzere birçok konuda karşı karşıya geliyor.

İRAN, SUÇLAMALARI YALANLADI

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kasımi, Yemen'den Riyad'a atıldığı belirtilen balistik füzenin arkasında İran'ın olduğu suçlamalarını 'adaletsiz, sorumsuz, yıkıcı ve provokatif' olarak değerlendirdi.

YORUMLAR 15
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd bir devlet değil şirketler topluluğudur şirketler ne derse devlet onu uygulamak zorundadır şirketlerin en tepesindekiler ise siyonistlerdir. Büyük israil için önce daeş ve pyd'yi kullandılar şimdi onlar yetmeyince suudileri bizzat iran'a karşı savaştırıp hiç kendileri girmeden ortadoğuyu teslim alacaklar. Amerikan üslerini içerisinde barındıran ülkeler istemese de iran ile savaşacaklar. İran'ın yanında olmalıyız zira siyonizm bizim güneydoğu bölgesini istiyor..
    Cevapla
  • İsoBaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce Irak, sonra Suriye... Şimdi sıra İran'a geldi. Muhtemelen ardından veya hemen paralelinde Türkiye'de hedef tahtasına oturtulacak ve sınırlar değiştirilmek istenecek...
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin köpekleri Islamin yüzkaralari .
    Cevapla
  • 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    size yazıklar olsun....Allah'ın o mübarek evini asla haketmiyorsunuz. batıla ve siyonistlere hizmet ediyorsunuz...sonunuz helak olur
    Cevapla
  • erg 6 yıl önce Şikayet Et
    yüzler gerçeği söylüyor. şeytan yüze bürünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı