AB'nin çöküşü fikri İngiltere'yi de sardı

Geçtiğimiz günlerde Alman medyasının sızdırdığı 2040'da AB'nin çöküşü isimli acil durum planı İngiltere'nin de gündeminde.

AB'nin çöküşü fikri İngiltere'yi de sardı
AB'nin çöküşü fikri İngiltere'yi de sardı
GİRİŞ 08.11.2017 12:00 GÜNCELLEME 08.11.2017 12:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AB'nin çökeceği fikri yıllardan beri konuşulan bir konu, ancak İngiltere'nin Brexit'i ve Katalonya'nın bağımsızlık talebi de dahil olmak üzere hiçbir gelişme geçtiğimiz gün Almanya'nın sızıdırılan çöküş raporu kadar resmi değildi.

Bizzat Savunma bakanlığuına bağlı birimlerce yaptırılan bir araştırma raporunda acil durum planı oluşturulmuş, 2040 yılında AB'nin dağılacağı öngörülmüştü. İngiltere'de bu durumu gündemine taşıdı adeta "hani bize" dedi.

 

"UMARIZ BİZİM DE ACİL DURUM PLANIMIZ VARDIR"

İngiliz The Guardian gazetesinde Paul Mason imzalı makalede, "Almanya'nın acil durum planı hazır, umarım bizde de vardır." sözleriyle dağılış sürecine inandığını gösterdi.

Bu çöküş için en önemli etmenin de ekonomik sebepler olduğunu belirten "Acil sorun terörizm olmasına rağmen, en önemli sebep mevcut ekonomik sistem ve yüksek göç seviyeleri ile Avrupalı nüfusunun düşüşüdür. 2015'te yaşanan Yunan krizi Brexit ile Polonya ve Macar hükümetleri ile Avrupa komisyonu arasındaki kopuşta AB'nin kendi dokusuna delik açmaya başladılar." dedi.

YENİ SAVUNMA BAKANINA ÇAĞRI

İngiliz gazeteci makalesinin sonlarında ise taciz skandalı sonrası görevinden ayrılan savunma bakanı yerine gelen Gavin Williamson için Almanya'dan sızan belgeleri inceleme önerisinde bulundu.

Mason, "İngiltere Savunma Bakanı bu sızdırılan belgeleri iyice incelemelidir. Yapması söylenen savunma harcamalarını bunlara göre ayarlamalı gerçek bir acil durum planı oluşturmalıdır." dedi

 

YORUMLAR 10
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bizi üye yapın Nufüs patlamasını görün
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    2040 mı? :)) 2025 i geçmez 2040 olsa olsa avrupada avrupalı denen kavramın biteceği tarih olur ingiltere boşuna ayrılırmı ab den böyle kaçar gibi.
    Cevapla
  • murat kalkan 6 yıl önce Şikayet Et
    ümmetin birliğine vesile olur inşallah...
    Cevapla
  • STRATEJİST 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği yıkılmamak ve güçlü olmak için ACİLEN Türkiyeyiiçine almalı ve en Yetkili ülke olarak tanımalıdır.Aksi halde AB'yi uzun bir süreç ki belki daha da kısa olabilir kendileride konuya vakıftır kaos, açlık ve yok olmakla karşı karşıyadır.Bu süreç Rusya için daha uzundur.Her zaman AB'liler "Trürkiyenin ABye katkısını ve niye almalıyız gereğini soruyorlardı.ASLINDA BU SORUYU TERSİNDEN OKUMALIDIR.
    Cevapla
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Git işine ...
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı ordusu dağılır. Bir kısmı Rusya, bir kısmı da abd tarafında yer alır. Ezik insanlar. Şöyleyiz böyleyiz diyerek nasıl reklam yapıyorlar, kendilerini nasıl kandırıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”