Suudi Arabistan yargısında deprem!

'Yolsuzluk soruşturmaları'nda aralarında prenslerin de olduğu onlarca kişinin gözaltına alındığı Suudi Arabistan'da 30 yeni yargıç atandı. 26 yargıç da terfi ettirildi.

Suudi Arabistan yargısında deprem!
Suudi Arabistan yargısında deprem!
GİRİŞ 09.11.2017 15:27 GÜNCELLEME 09.11.2017 16:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Suudi arabistan haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman Bin Abdülaziz 30 yeni yargıç atadı, 26 yargıçı da terfi ettirdi.

Onlarca prens, devlet çalışanı ve iş adamı, Cumartesi günü başlayan ilk dalgada gözaltına alınmıştı. Dün de Suudi Arabistan’daki 'yolsuzluk soruşturmaları'nda ikinci dalga gözaltılar başlamıştı. Kaynaklar, gözaltına alınanlar arasında 2011'de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulaziz'in yakınlarının da bulunduğunu söyledi. Gözaltındaki kişilerin, Riyad’daki 5 yıldızlı otellerde tutulduğu tahmin ediliyor.

Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduğunu ifade etmişti. Başsavcı Şeyh Saud El Muceb, gözaltına alınanların sorgularından "çok sayıda kanıt" elde ettiklerini de söylemişti.

Pek çok Suudi Arabistan vatandaşı, gözaltıları devlet kaynaklarının sömürülmesine son vereceği gerekçesiyle memnuniyetle karşıladı. ABD Başkanı Donald Trump da gözaltına alınanların 'ülkeyi yıllardır sağanlar' olduğunu iddia etti.

 

 

Ancak Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu'na başkanlık yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarı tamamen ele geçirmek için bunu yaptığını söyleyenler de var. Haziran ayında 'Veliaht Prens'likten azledilen Muhammed bin Nayif'in malvarlığının dondurulduğu iddiası da bu ihtimali kuvvetlendiiyor. Şimdiye kadar ülkedeki en az bin 700 kişinin hesabı donduruldu.

4 yıldır Kraliyet Muhafızları Bakanı olan Prens Mutab bin Abdullah ve Nisan’dan bu yana ekonomi bakanlığı yapan Adil Fakih, birinci dalgada gözaltına alınanlar arasındaydı. Prens Mutab bin Abdullah, tahta aday isimler arasında görülüyordu.

Diğer yandan, Pazartesi günü Prens Mansur bin Mukrin, içinde bulunduğu helikopterin Yemen sınırında düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

YORUMLAR 21
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    trump u abd ve ısraıl cıkarttı kaybetmıs gıbı gorunduler adamı delı dıye tanıttılar kandılde egıttıklerı deası sahaya surduler katlıyam yaptırdılar dengelerı duzenledıler pek ıstedıklerı gıbı olmasada yakında buyuk katlıyamlar buyuk savas sucları ısleyecekler trump bu yapılanların hepsını uzerıne alacak butun bunları ben yaptım abd nın hıc sucu yok dıyecek zaten pıskopat delı dengesız olarak kendını tanıttıgı ısraıl secımı kaybettı gıbı de gorundugu ıcın butun suc trumpa kalacak abd ve ısraıl sucsuz ve kanuna baglı bır melek ulke olarak yollarına devam edecek ama olan muslumanlara ve bolgede kaybedılen zengın topraklar ve enerjı korıdorunun kaybedılmes olacak
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar trump tamamen yahudılerın cıkarttıgı bır adam kaybetmıs gıbı gorunselerde asıl trump u cıkartan abd ve ısraıldır buyuk katlıyam buyuk savas cıkıcak buyuk ermenıstan ve buyuk ısraıl devletı kurulacak ve katlıyamlar yapılacak savas sucları ıslenecek trump bu yuzden cıkartıldı oyle pıskopat manyak bır adam ızlenımı verdırdılerkı adam zaten butun dunyada delı kafayı yemıs bır kısılık olarak bılınclı olarak sergılendı yakında orta doğuda katlıyamlar yapıldıktan sonra ısı bıtecek ve hıc abd halkı buna dur dıyıp trumpu ındırecek ve savas sucundan yargılayacaklar butun sucu uzerıne alıp abd melekmıs gıbı tekrardan devam edecek hem kasasını doldurmus olacak
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarab; bir an evvel Ümmed i Muhammed’in gafletten uyanmasını nasip eyle.Amin.
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    mısırı baeyı ele gecırdıler suudı arabıstanada operasyon yaptılar hepsını ıcerı attılar prensıde kendılerıne bağladılar suudı arabıstan bae israil abd mısır muslumanları katletmek ıcın o bolgeyı ele gecırmek ıcın savas cıkartacaklar son sansları ab de hareketlenıyor turkıyeyıde bu savasa dahıl edecekler ıcerden ege ve akdenızden vs vs butun ıslam alemını savasa sokacaklar tc kıtalar arası fuzeye agırlık vermelı acılen ıran pakıstan cın rusya turk cumhurıyetlerı acılen sıstemlerını guclendırmelı muslumanlar harekete gecmelı ve suuda uyarı cekmelı yoksa bolgesel bır savas cıkacak
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar bir ay once ısraıl lubnan ve suriyeye savas acmak ıcın hazırlanıyor hazırlıklarını yapıyor denılıyordu sımdı buyuk ısraıl devdletını kurmak ıcın ısraıl suudı arabıstan bae mısır abd lubnana saldırıya gececek fuze bahane edıldı bence ıran hem surıyede hem akdenızde savasamayacak bunu bılıyorlar o yuzdende lubnan ve suriyeye saldıracaklar ardından yemen ve irana saldıracaklar muslumanları boluyor ve parcalıyorlar muslumanı muslumana kıydıracaklar ve zayıf dustugunde bolgeye buyuk ısraıl devletı kurmak ıcın harekete gececekler tekrardan somurge altına alacaklar surıyede deas bıttı koalısyon gıtmesı gerekıyor ama gıtmeyecek ısraıl savası baslıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü