Rusya'nın yeni 'süper silahı' ABD'yi ürküttü!

Amerikan medya kuruluşları, Rus yapımı Msta-S ve Koalitsiya-SV topçu sistemlerini, ordunun hizmetine girmesini yeni ‘süper topçu silahı' olarak adlandırdı.

Rusya'nın yeni 'süper silahı' ABD'yi ürküttü!
Rusya'nın yeni 'süper silahı' ABD'yi ürküttü!
GİRİŞ 09.11.2017 16:32 GÜNCELLEME 09.11.2017 16:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Msta-S ve Koalitsiya-SV topçu sistemlerinin Rus Kara Kuvvetleri'nin topçu birliklerinin geliştirilmesi için güçlü bir teşvik oluşturacakken ABD'nin hala geleceğe dönük olarak 1960'lı yıllarda üretilen M109 Paladin motorlu topçu sistemlerinin modernize edilmiş versiyonlarını kullanmayı planladığını yazdı.

 

Haberde, Rus kara birliklerinin Msta-S obüsünün modernize edilmiş türevini kullanmaya başladıkları ve daha modern Koalitsiya-SV obüsü yeterli miktarda sevk edilmeye başlanıncaya kadar kullanılmaya devam edileceği belirtildi.

NI, ‘etkili Msta-S' obüsünün kullanımının, Koalitsiya-SV obüslerinin seri üretimine başlanıncaya kadar Rus Kara Kuvvetleri'nin modern topçu sistemlerine sahip olmasını sağlayacağını, Msta-S'in iyileştirilmiş versiyonlarınınsa, yeni topla donatıldığı ve otomatik doldurma mekanizmasıyla güçlendirildiği için daha yüksek atış kapasitesine sahip olacağını ileri sürdü.

Makalede, Rusya'dan farklı olarak ABD ordusunun hala 1960'lı yıllarda üretilen M109 Paladin motorlu topçu sistemlerinin modernize edilmiş versiyonlarını kullanmaya devam ettiği vurgulandı.

Daha önce 10 adet modernize edilmiş Msta-S motorlu obüsün Rus füze ve topçu birliklerinde hizmete girdiği belirtilmişti.

152 mm'lik 2C19 Msta-S motorlu obüsün başlıca görevi, karşı tarafın korumalı ve korumasız hedeflerini, insan gücünü, zırhlı ve zırhsız araçlarını ve diğer hedefleri imha etmek. Atışlarda farklı görevleri bulunan mermileri kullanabilen Msta-S'teki top, dakikada 8 atış gerçekleştirebiliyor, atış mesafesiyse 29 kilometreye ulaşıyor.

YORUMLAR 11
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    msta-s taaa 89 da hizmete girmis, koalitsa 2015 de.. sankı daha dun cıkmıs gıbı lanse etmek de nedir ? birde super sılah demek... sanki lazer topu imal ettiler bir kac yuz km menzıllı...
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar birbirinden ürkmez hepsi kuzey kore dahil danışıklı dövüş öcü gösterip dünyanın düzenini bozup haraç kesiyorlar
    Cevapla
  • Dr agon 3 yıl önce Şikayet Et
    2.dunya harbini vev sonuçlarını okursaniz hiçde öyle olmadığını görürsünüz
    Cevapla
  • Maıse 6 yıl önce Şikayet Et
    Hitlerin savaş sonunda üretmeye çalıştığı hantal mause tankları gibi hiç bir işe yaramamıştı hızlı ve atik deildi
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz demiyor mu düşmanının silahı ile silahlan onda ne varsa bizdede olmalı
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikan basını, silahlanmaya daha fazla para harcanması için algı operasyonu peşinde... sürekli yenilenmek ciddi maliyet yükü getirir... kötü tarafı ise, siyonistler bu süreçte çok daha fazla kazanırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı