BM'den Türkiye açıklaması: Yanınızdayız

Birleşmiş Milletler'den (BM), Libya'nın güneyinde Türk şirketi çalışanlarının kaçırılmasıyla ilgili Türkiye'nin yanında oldukları belirtildi

BM'den Türkiye açıklaması: Yanınızdayız
BM'den Türkiye açıklaması: Yanınızdayız
GİRİŞ 13.11.2017 01:46 GÜNCELLEME 13.11.2017 01:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BM Libya Özel Temsilciliği'nin sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ile bir araya geldi.

AA'nın haberine göre; Selame Türk işçilerin kaçırılması olayında, Türkiye hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, "Libya'daki kalkınma projelerinde çalışanlar başta olmak üzere yabancı uzmanların güvenliği ve özgürlüğü esastır." dedi.

Öte yandan Selame'nin, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi (BK) Başkanı Fayiz es-Serrac ve İtalya'nın Trablus Büyükelçisi Giuseppe Perrone ile ayrı ayrı bir araya geldiği belirtildi.

BK ofisinden yapılan açıklamaya göre, Trablus'ta bir araya gelen Serrac ile Selame, ülkedeki krize siyasi çözüm bulunması sürecindeki son gelişmeleri ele aldı.

Görüşmede ayrıca, BM'nin sunduğu başkanlık ve parlamento seçimlerine götüren yol haritasının bir sonraki aşamasının tartışıldığı kaydedildi.

Selame ile İtalya Büyükelçisi Perrone'nin görüşmesinde ise Roma'nın, BM'nin çabalarını desteklemesi ve gelecek hafta Libya ile ilgili düzenlenecek BM Güvenlik Konseyi toplantısı konularını görüştüğü aktarıldı.

Libya'nın Ubari kentinde silahlı bir grubun, 3 Kasım'da bir Türk şirketinin çalışanı 3 Türk ile 1 Alman vatandaşını kaçırdığı bildirilmişti.

YORUMLAR 7
  • Düş yakamdan 6 yıl önce Şikayet Et
    Belamısın milletmisin git işine yanımda olma
    Cevapla
  • alli 6 yıl önce Şikayet Et
    yok birde yanınızda değiliz desinlerdi
    Cevapla
  • acı 6 yıl önce Şikayet Et
    yanınızdayım dedilermi belki onların işi
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    yanimdaymis! tabi beni sirtimdan vurmak için yanimdasin
    Cevapla
  • Gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD kaçırttırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!