Suudi Arabistan Yemen'e ablukayı kaldırıyor!

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'deki havaalanlarını ve limanları yeniden açmaya başlayacağı açıklandı

Suudi Arabistan Yemen'e ablukayı kaldırıyor!
Suudi Arabistan Yemen'e ablukayı kaldırıyor!
GİRİŞ 13.11.2017 09:42 GÜNCELLEME 13.11.2017 10:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Krallığının Birleşmiş Milletlere Daimi Elçiliği'nin yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'deki havaalanlarını ve limanları yeniden açmaya başlayacağını" açıkladı.

Husilerin, 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik füze saldırısı, koalisyon güçlerinin, Yemen'deki hava, deniz ve kara tüm sınır geçişlerinin kapatılmasını öngören kararı almasına yol açmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, söz konusu kararın, "İran'ın müttefiki Husilere, füze göndermesine mahal veren denetim prosedürlerindeki boşlukların ortadan kaldırılması" nedeniyle alındığını belirtilmişti. 

Birleşmiş Milletler (BM) ve bazı uluslararası insani yardım kuruluşları, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, Yemen'deki havaalanları, limanlar ve kara sınırlarını kapatma kararından derin endişe duyulduğunu bildirmişti.

Yemen meşru hükumeti'ne karşı ayaklanan Husi güçlerine karşı oluşturulan Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonunda yer alan Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) desteklediği Hizam Emni milisleri Aden'in Zeyt limanının kontrolünü Yemen ordu güçlerinden almıştı.

Mahalli kaynaklar, Hizam Emni milislerinin, Aden'in Bureyka mıntıkasındaki Zeyt limanının yönetimine ele geçirmek için Yemen ordusunun 4. Tugayına bağlı Zeyt limanı muhafızlarına saldırdı. Çıkan çatışmada Apaçi helikopterlerinin de kullanıldığı belirtildi. Aden'in el Bureyka bölgesindeki Zeyt limanının petrol nakli için kullanıldığı belirtilmişti.

YORUMLAR 2
  • EKİNOKS 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne Oldu Yemen'de Savaşmı Bitti?Ama Şu Gerçek Varki Sudi Yönetiminde İç Karışıklık Ve Muhalifleriyle Sorunların Gittikçe Büyümesinden Savaşacak Elaman Kıtlığı Aşikar Vede Başa Çıkamayacagıda Kesin Çok Yakındada Barış Görüşmeleri Başlar
    Cevapla
  • acı 6 yıl önce Şikayet Et
    sudiarabistan elinde bir şey yok abd her istediğini yaptırıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı