Irak depremi İran'ı vurdu! Kan donduran rakam

İran-Irak sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 457'ye yükseldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani deprem bölgesini ziyaret etti.

GİRİŞ 14.11.2017 12:17 GÜNCELLEME 14.11.2017 12:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak'ın Süleymaniye kenti merkezli 7.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İran'da yaşamını yitirenler en az 450 kişiyi geçti. Soğuk kış günlerinde binlerce İranlı vatandaşı sokakta bırakan deprem ülkenin son on yıldır yaşadığı en ölümcül deprem olarak kaydedildi.

Resmi verile göre, depremin en çok his edildiği Irak sınırındaki Kirmanşah ilinde şu ana kadar en az 450 kişi yaşamını yitirirken, 7,000 kişi de yaralandı. Depremin bazı köylerde kerpiçten evleri yerle bir ettiğini aktaran yetkililer aynı zamanda deprem nedeniyle meydana gelen toprak kaymalarının kurtarma çalışmalarını aksattığını aktardı.



Enkaz kaldırma çalışmaları devam ettikçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

 

 

RUHANİ DEPREM BÖLGESİNDE

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7.3 büyüklüğündeki deprem sonucunda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ülkenin Kirmanşah ilinde incelemelerde bulundu.

Depremin en çok hasara neden olduğu Serpol Zehap ilçesinde dar gelirliler için yapılan toplu konut projelerindeki yardım çalışmalarını yakından izlemek isteyen Ruhani, izdiham nedeniyle alana giremedi.

AHMEDİNEJAD DÖNEMİNDE YAPILAN BİNALAR

Ruhani, burada yaptığı konuşmada eski Mahmud Ahmedinejad hükümeti döneminde başlatılan sosyal konut projesini eleştirdi.

Ruhani,"Devlet denetiminde yapılan konutlar yerle bir olmuş hâlbuki onun yanında halkın kendisi tarafından yapılan bina sağlam kalmış. Demek ki bu projelerde bazı sorunlar var" diye konuştu.

Mesken-i Mehr olarak adlandırılan İran'daki sosyal toplu konut projeleri Ahmedinejad döneminde dar gelirlilere yardım amacıyla başlatılmıştı.

ÖLÜ SAYISI 457 OLDU

İran ve Iraklı yetkililerin açıkladığı son rakamlara göre, deprem sonucu İran'da 407 kişi hayatını kaybetti, 7 bin kişi yaralandı, Irak'ta da 7 kişi yaşamını yitirdi, 425 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • beter olun 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye nin bedelini ödüyor İran..
    Cevapla
  • VaTaN EvLaDı 6 yıl önce Şikayet Et
    siz hristiyan ve yahudileri bırakıp sunnileri öldürmeye devam edin bizde size acıyalım öylemi. Rabbim kendi yolunda olan müslümanlara yardım etsin.
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    bende sanin icn cok uzuldum . vah vah ... malisef caresiz bir hastaliga yakalnimissin !.
    Cevapla
  • R t e 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim daha iyisini bilir tabiki bize ne murad edildiyse onu yasariz kurtulusumuz yok ama cok uzuldum kis gunu evsiz barksiz kakan masum cocuklar kadinlar bir saat disarida kaliyoruz donuyoruz rabbim yardimcilari olsun sabir versin
    Cevapla
  • Kan donduran 6 yıl önce Şikayet Et
    Rakam derken gölcük depreminde 17 bin kişi hayatını kaybetti resmi rakam buydu ama gerçek rakam neydi bilmiyorum.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Halkının çektiği acıyı şimdi belki daha iyi anlar Ruhani pisliği Allah'ın Laneti üzerinize olsun mahsun insanların ahı yerde kalmayacak inşaallah daha bu başlangiç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!