Rusya'nın ABD iddiası 'oyun' mu?

Rusya Savunma Bakanlığı, DEAŞ'lı teröristlerin Deyrizor’dan Irak sınırındaki Sabha Vadisi’ne doğru ilerlerken İHA’larla çekildiğini iddia ettiği fotoğraflar kafaları karıştırdı.

GİRİŞ 15.11.2017 08:07 GÜNCELLEME 15.11.2017 09:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fotoğraflardan bir tanesinin 'AC-130 Gunship Simulator' isimli bilgisayar oyununa ait olduğu öne sürüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Kasım’da Deyrizor’a bağlı Ebu Kemal’den Irak sınırındaki Sabha Vadisi’ne doğru kilometrelerce uzunluktaki konvoylarla ilerleyen DEAŞ’lıları yansıttığını öne sürdüğü bazı İHA görüntüleri yayınladı. Bakanlık, ABD’li yetkililerin DEAŞ konvoyunu vurmalarını engellediğini iddia etti.

 


Ancak ABD-DEAŞ işbirliğini yansıttığı savunulan görsellerden birinin AC-130 Gunship Simulator adlı oyuna ait olduğu ortaya çıktı. Diğer görüntülerin de Irak ordusunun 2016’da DEAŞ’a karşı düzenlediği bir operasyondan olduğu ifade edildi.

RUSYA SİLDİ

Bu gelişmenin üzerine sosyal medya paylaşmlarından fotoğrafları silen Rusya Savunma Bakanlığı, daha sonra oyunlara ait fotoğrafların sehven eklendiğini duyurarak, 'gerçek' kareleri yayınladı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın ve Abdenin suriye ve ırakta görev aypan birlik komutanları başıboş hareket etmektedir.Ayrıca birbirleriyle işbirliği yapmaktadır.Kısaca danışıklı dövüş yapıyorlar.Tabii isaril ve AB üye asker ve ajanlarını katarsak tam bir muamma.Olan orada ikamet edenlere oluyor.
    Cevapla
  • fuzuli 6 yıl önce Şikayet Et
    kimin ne halt yedigi belli değil
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Fark etmez. Sonuç aynı.
    Cevapla
  • Dogu 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye uyanik olmaliyiz rusya avrupa abd ermeni yunan cin iran ve daha fazlasi guvenini verip arkadan vurabilirler dikkatli olalalim
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    abd yaptırımlari azaltacagini taahhüt edince rusya anlaşmayı kabul etti ve görüntüleri sildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti