Ahmedinejad'a şok! En yakın arkadaşı...

İran Devrim Mahkemesi, Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın yardımcısı İsfendiyar Rahim Meşai'yi, "rejim karşıtlığı propagandası" suçlamasıyla ifadeye çağırdı.

Ahmedinejad'a şok! En yakın arkadaşı...
Ahmedinejad'a şok! En yakın arkadaşı...
GİRİŞ 15.11.2017 11:57 GÜNCELLEME 15.11.2017 11:57

İran Devrim Mahkemesi, Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yardımcısı İsfendiyar Rahim Meşai'yi, "rejim karşıtlığı propagandası" suçlamasıyla ifadeye çağırdığı bildirildi.

Ahmedinejad'a yakınlığıyla bilinen "Dolate Bahar" sitesinin haberine göre, mahkeme, Meşai'yi, "lidere iftira, rejime karşı propaganda, devlet imkanlarını yetkisiz kullanma, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla ifadeye çağırdı.

Meşai'ye, mahkemeye gelmesi için 5 gün süre tanındığı belirtilen kararda, ifadeye gelmemesi durumunda zorla getirileceği kaydedildi.

Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı döneminde, kabinedeki en nüfuzlu kişi ve yakın arkadaşı olan Meşai, 9'uncu ve 10'uncu hükumet dönemlerinde, cumhurbaşkanlığı birinci yardımcılığı ve danışmanlığı ile cumhurbaşkanlığı personel şefi görevlerinde bulunmuştu.

Meşai, Ahmedinejad tarafından 2009 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilmiş ancak bir hafta içerisinde İran Lideri Ali Hamaney tarafından bu görevden alınmıştı.

Ahmedinejad grubunun adayı olarak 2013 cumhurbaşkanlığı seçimleri için ön plana çıkan Meşai'nin adaylığı, İran Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır