50 yıl önceki cinayet, Facebook ile ortaya çıktı

İngiltere'de yaşayan 71 yaşındaki David Dearlove’ın Facebook’a koyduğu bir fotoğraf, 49 yıl önce işlenen bir cinayeti açığa çıkarabilir...

50 yıl önceki cinayet, Facebook ile ortaya çıktı
50 yıl önceki cinayet, Facebook ile ortaya çıktı
GİRİŞ 15.11.2017 14:28 GÜNCELLEME 15.11.2017 14:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1968 yılında 19 aylıkken hayatını kaybeden Paul Booth’un, yatağından düşerek öldüğü kaydedilmişti. Ancak gerçeğin böyle olmadığı, Paul’un üvey babası David Dearlove’ın Facebook’ta paylaştığı bir fotoğraf sayesinde ortaya çıktı.

Dearlove’ın, ölen üvey oğlu Paul’la olan eski bir fotoğrafını paylaştığını gören Paul’un kardeşi Peter, yaşadığı travmatik anıyı hatırladı. Kardeşi Paul’un, üvey babaları David Dearlove tarafından şömineye fırlatılarak hayatını kaybettiğine şahit olan Peter, bu iddiasını yargıya taşıdı.

Bunun üzerine, 49 yıl sonra cinayet ve çocuğa işkence suçlamalarıyla Dearlove hakkında dava açıldı. 19 aylık oğlunu öldürmekle suçlanan üvey baba ise hakkındaki iddiaları reddediyor.

İstismarcı üvey babanın, Paul’un trajik ölümüyle ilgili tüm sırları bildiği ve sakladığı iddia ediliyor.

Kayıtlarda, 19 aylık Paul’un, Ekim 1968’de uykusunda yatağından düşerek bir kaza sonucu öldüğü bilgisi yer alıyor. Ancak şimdi, Paul’un üvey babası tarafından şömineye atıldığı ve aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor.



Trajik bir şekilde 19 aylıkken hayatını kaybeden Paul...

Peter, bu trajik ana şahit olduğu sırada 4 yaşındaydı. Dearlove’ın, Paul ile eski bir fotoğrafını Facebook’ta paylaştığını gören Peter, yıllardır bilinçaltında saklı olan bu anıyı hatırladı.

Peter Booth

Jüriye konuşan Peter, Paul’un öldüğü gece kapıdaki bir delikten gördüğü manzaranın kendisini yıllardır tutsak ettiğini belirtti. Peter, üvey babaları David Dearlove’ın Paul’u ayak bileğinden tutup fırlattığını ve başını şömineye çarpan talihsiz kardeşinin bu yüzden hayatını kaybettiğini belirtti.

Paul'un ölüm haberi, dönemin gazetelerinde de yer almıştı.

Dearlove’dan Paul’un fotoğrafını Facebook’tan kaldırmasını talep eden Peter, bu olayı ilk olarak kuzeniyle paylaşmış. Bunun üzerine kuzeni polise gitmiş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmış.

Olayı soruşturan savcı Richard Wright, “Paul Booth’un, çatlayan kafatasının beynine şiddetli bir hasar vermesi sonucu öldüğüne dair herhangi bir şüphe yok. Neredeyse 50 yıl sonra yanıt aradığımız soru ise buna neyin sebep olduğu” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • Tecelliyat 6 yıl önce Şikayet Et
    Adalet tecelli eder. hiç mi hiç ümidinizi kesmeyin. ama geç, ama erken. katil olan bir ömür boyu ızdırab çeksin diye adalet geç tecelli etmiş. ömrünün sonunda ortaya çıkmasında sakınca yok artık. asıl ceza kabirde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...