Yunanistan'da bilanço ağırlaşıyor

En az 15 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yunanca tweet atarak yardım çağrısında bulundu.

GİRİŞ 16.11.2017 17:31 GÜNCELLEME 16.11.2017 17:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki sel nedeniyle 15 kişi hayatının kaybetti, Başbakan Aleksis Çipras ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Türkiye ise, Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki selde yaşamını yitirenler için taziyelerini ileterek, gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

ÇAVUŞOĞLU YUNANCA TWEET ATTI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yaşanan felaketle ilgili Yunanca tweet atarak "Yunanistan’ın Attiki bölgesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Yunan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye olarak tüm imkanlarımızla her türlü yardıma hazırız." dedi.

EN AZ 15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağlık Bakanlığı Ulusal Operasyon Merkezinden (EKEPY) alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın başkenti Atina'nın batısındaki Elefsina Körfezi bölgesinde sabaha karşı etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve taşkınlarda 5'i kadın en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Başbakan Çipras, ilgili bakan ve bürokratlarla düzenlediği acil durum toplantısının ardından televizyondan yaptığı konuşmada, selde hayatını kaybedenlerin anısına ulusal yas ilan edildiğini belirtti.

Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Çipras, "Yunanistan bu büyük felaketi yaşayarak çok zor bir zamandan geçiyor. Bu büyük trajedi için ulusal yas ilan etmek yapabileceğimiz en küçük şey." dedi.

Çipras, arama kurtarma ve yardım çalışmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek yoğun yağışın beklendiği tüm bölgelerde gerekli önlemlerin alındığını kaydetti. Felaketin sebeplerine ilişkin gerekli soruşturmaların bir an önce başlayacağını dile getiren Çipras, bu gece evlerinde kalamayanlar için kamu binaları, askeri tatil tesisleri ve otellerin kapılarının açık olacağını söyledi.

YORUMLAR 1
  • srcn 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlara yalakalik yapacaginiza antalyadaki firtinadan magdur olan insanlarimiza seferber olun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi