Kuzey Kore'nin yeni silahı uydudan görüntülendi!

Kim Jong-un'un ilk operasyonel balistik füze denizaltısını inşa ettiğini gösteren fotoğraflarda, su altından fırlatma test bölümü gibi detaylar net şekilde seçiliyor.

Kuzey Kore'nin yeni silahı uydudan görüntülendi!
Kuzey Kore'nin yeni silahı uydudan görüntülendi!
GİRİŞ 19.11.2017 14:38 GÜNCELLEME 19.11.2017 14:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yıl içerisinde 20'den fazla füze testi yaparak dünyayı titreten Kuzey Kore, yepyeni bir adım daha atıyor.

Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerini uydu aracılığıyla izleyen '38 North' adlı analiz grubu, Kim Jong-un'un ilk operasyonel balistik füze denizaltısını inşa ettiğini gösteren fotoğraflar paylaştı. Agresif bir programla ilerleyen Pyongyang yönetimini uydudan yakalayan görüntüler, 5 Kasım tarihine ait.

Fotoğrafların birinde, Sinpo tersanesinde suya indirilmiş prototip bir denizaltı ve yanında suya batabilen bir füze fırlatma dubası var.

Başka bir fotoğrafta bir denizaltının basınç teknesi olduğu tahmin edilen iki büyük dairevi nesne dikkat çekiyor. Söz konusu nesneler, diğer parça ve bileşenlerle tersane içinde taşınıyor. Rampa ve kule vinçlerinin sürekli hareket halinde olması aktif inşaat programının varlığına işaret ediyor.

Bir diğer fotoğrafta da fırlatma denemesi yapılmak üzere hazırlanan bir füze platformu görülüyor.

Tersaneyi genişleten Pyonyang yönetimi, güdümlü füze fırlatma kapasitesine sahip ikinci bir denizaltıyı inşa ediyor. Tersanedeki rampa ve kule vinçleri sürekli hareket halinde.

Eski silahlanma kontrolü uzmanı Mark Fitzpatrick, Kuzey Kore'nin bir saldırıya uğraması halinde nükleer füzeli denizaltının hedefe ikinci bir vuruş imkanı vereceğini söylüyor. Fitzpatrick, "Şu ana kadar Kuzey Kore analistleri sıklıkla şaşırttı ve füze geliştirmede beklenen hız aşıldı" diyor.

Ağustos ayında sinyaller gelmişti

Kuzey Kore'nin ilk başarılı denizaltı füze denemesini Temmuz ayında yaptığı tahmin ediliyor. Kim Jong-un'un elinde 70 denizaltı var.

ABD, Ağustos ayında Kuzey Kore'nin olağandışı ve görülmemiş seviyede denizaltı faaliyeti içinde olduğunu belirlemişti. CNN International'da yer alan haberde, aynı tersanede füze fırlatma testleri yapıldığı aktarılmıştı.

CNN'ne konuşan ABD'li istihbarat uzmanları, Kuzey Kore'nin elindeki denizaltıların çoğunluğunun oldukça eski ve füze fırlatma kabiliyetine sahip olmadığını belirtmişti.

38 North'un paylaştığı yeni görüntüler, bunun tersini gösteriyor.

 

 

Dünya durduramıyor

Ekim ayı sonunda atmosferde hidrojen bombası test edebileceğini duyuran Kim Jong-un, son füze denemesini Eylül ayı ortasında gerçekleştirmişti. 3 bin 700 kilometre kat eden kıtalararası balistik füze, Japonya'nın üstünden geçerek Pasifik Okyanusu'na düşmüş ve dünya sarsılmıştı. Söz konusu test, Kuzey Kore'nin ikinci kıtalararası balistik füzesi olarak kayıtlara geçti. İlk deneme, Temmuz ayında yapılmıştı.

YORUMLAR 15
  • samsun 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adı abd ırak a neden mudale etmişti ......
    Cevapla
  • osmana 6 yıl önce Şikayet Et
    yalandan müdahale etmişti. bu korenin bunların üzerini örtecek brandası yokmu acep
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu işleri. ortamı germekten başka hiçbirşey yapamaz bu kuzey kore. ortamı germekte silah tüccarı abd nin işine geliyor. danışıklı dövüş.
    Cevapla
  • mavi 6 yıl önce Şikayet Et
    En doğal hakkıdır.Herkes yapıyor onlarda yapsın.Amerika oraya hiç bir şey yapamaz.Wietnam da dersini aldı.Irak ,Suriye değil orası.
    Cevapla
  • SIVAS-ÇETİNKAYALI 6 yıl önce Şikayet Et
    helal be dinsizin halkından imansız gelirmiş. kore bu savaşı başlatırsa Çin ve Rusya kesinlikle arkasında duracaktır ve amerika iblisi akıttığı kanda boğulacaktır
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu süreçte kim karlı ona bakmak gerek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek