Romanya'dan 'Patriot füze' hamlesi

Romanya Senato Savunma Komisyonu, Patriot füzelerinin alımı ile ilgili yasa tasarısı hakkında olumlu görüş bildirdi.

Romanya'dan 'Patriot füze' hamlesi
Romanya'dan 'Patriot füze' hamlesi
GİRİŞ 20.11.2017 21:37 GÜNCELLEME 20.11.2017 21:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Romanya Savunma Bakanı Mihai-Viorel Fifor, Senato Savunma Komisyonu  görüşmelerinin ardından basına yaptığı açıklamada, Romanya ordusunun bu savunma  sistemi ile donatılması, Romanya'yı seçkin bir Avrupa ve küresel savunma kulübüne  soktuğunu ifade ederek, ABD hükümetinden 3 plus konfigürasyonlu yedi partiot füze  sistemi satın alınması için kabul mektubu aldığını duyurdu.

Bakan Fifor, Romanya ordusu için bunun sadece bir adım olduğunu  belirterek, bu yıl sadece yedi patriot sisteminin ilkini satın aldıklarını ve sistemin 2020 yılında faaliyete geçeceğini aktardı.

 


Füze sistemi alımına, ilgili ekipmanlar, yedek parça, bakım donanımı,  eğitim hizmetleri, özel rejime sahip şifreleme ekipmanları ve başlangıç lojistik  destek paketi de eklendi.
 
Toplam maliyeti 3,9 milyar dolar olan 7 adet Sol-Aer Patriot  sisteminin alımı konusu savunma komisyonunun olumlu görüş bildirmesinin ardından yasa tasarısı Romanya senatosu genel kuruluna gelecek.
 
Senatoda görüşüldükten sonra ise yasa tasarısının salı günü mecliste  milletvekilleri tarafından görüşülmesi bekleniyor.
 
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, geçen hafta füze satın alma  projesinin kabul edilmesinin ertelenmesinin ardından Romanya’ya resmi ziyarette  bulunarak Fifor ve Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu ile bir araya gelmişti.

YORUMLAR 2
  • Çalışıyor mu? 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd pahalı silahlar satıyor ve iyi kazanıyor. Ancak bu pahalı silahlar hiç kullanılmadı henüz. Ya gerwktiğinde çalışmadıkları ortaya çıkarsa?
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    romanya kazık yedi. patriod kısa menzilli ve radarı özürlü kör hurda savunma projesinden baska bisey değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı