Orduya talimat! İsrail'e karşı hazırlıklı olun

Lübnan Genel Kurmay Başkanı General Joseph Avn'ın, Lübnan ordusuna "İsrail tehdidine karşı" hazırlıklı olunması emri verdiği bildirildi.

Orduya talimat! İsrail'e karşı hazırlıklı olun
Orduya talimat! İsrail'e karşı hazırlıklı olun
GİRİŞ 21.11.2017 10:38 GÜNCELLEME 21.11.2017 14:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lübnan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Genel Kurmay Başkanı General Avn'ın 74'üncü bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle verdiği talimat kapsamında, ülkenin güney sınırlarındaki "düşman İsrail tehdidine karşı hazır olunmasını istediği" ifade edildi.

Açıklamada, "Lübnan'a, vatandaşlarımıza ve ordumuza yönelik saldırgan bir tutum takındığını gösteren güney sınırımızdaki düşman İsrail tehdidine ve ihlallerine karşı hazır olunmasını istiyorum." ifadesi yer aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 numaralı kararının etkin uygulanması bağlamında güvenliğin ve istikrarın sağlanması için teyakkuzda olunmasını isteyen Avn, "Lübnan'daki olağanüstü siyasi durum nedeniyle sizin (Lübnan ordusu) güvenliğin ve istikrarın sürmesi için en yüksek seviyede teyakkuzda olmanızı gerektiriyor." dedi.

 

 

Konuyla ilgili İsrailli yetkililerden henüz açıklama gelmedi.

Lübnan-İsrail sınırında, 11 Kasım'da İsrail askerlerinin Lübnan tarafına sis bombası atarak Lübnanlı askerlere hakaret ettiği kaydedilmişti.

- İsrail - Lübnan sınırı

İsrail ile Lübnan arasında mayınlı bir bölge bulunuyor. Mayınlı bölgenin İsrail tarafında elektrikli tellerle çeşitli gözetleme ve istihbarat sistemleri bulunurken Lübnan tarafında ise sınır hattını sadece eski dikenli teller koruyor.

Sınırın Lübnan tarafında, güvenliği Lübnan ordusuyla birlikte Hizbullah militanları sağlarken, İsrail tarafında orduya ait gözetleme merkezleri sınır güvenliğini için kullanılıyor. "Mavi Hat" olarak isimlendirilen ara bölgede ise UNIFIL'e ait üsler ve devriye araçları bulunuyor.

- Lübnan'daki barış gücü 

BMGK'nin 19 Mart 1978 tarihli 425 ve 426 sayılı kararlarına göre kurulan UNIFIL, Lübnan'daki İsrail güçlerinin çekilmesinin onaylanması, uluslararası barış, güvenlik ve Lübnan hükumetinin bölgedeki otoritesinin yeniden sağlanması amacıyla görevine başlamıştı. 

11 Ağustos 2006 tarihli BMGK'nin 1701 sayılı kararına göre görev kapsamına "düşmanlıkların durdurulması, Lübnan'ın güneyindeki Lübnan silahlı kuvvetlerine eşlik etmek ve destek olmak ve sınırların güvenliğinin artırılmasında Lübnan güvenlik güçlerine yardımcı olmak" gibi maddeler de ilave edilmişti. 2006'daki İsrail-Lübnan savaşının ardından ülkedeki asker sayısı artırılan UNIFIL'in bünyesinde 1 Haziran 2017 itibariyle 40 farklı ülken 10 bin 583 asker görev yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    bakin 2006 da sozde barisi koruma adi altinda bm orada..cunku israil kaybetti lubnan savasini.. israilin yillardir filistinde o kadar katliam yapmasina ragmen hic bir ulke baris icin orda bulunmuyor
    Cevapla
  • Yavuzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben Fransa'da ozel bir şirkette çalişiyorum.. Israil son anda askeriye araclarina yeni ve son dakikalik sipariş verdi. Çok yakinda bir yerlere kara harekatı olabilir. Paylaşmak istedim. Saygilar...
    Cevapla
  • Ömero 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha hzbulşeytanlar ha siyonist ikiside aynı elden yünetiliyor irakta Yemen'de süriyede gördük
    Cevapla
  • Hamza. 6 yıl önce Şikayet Et
    Joseph, Jashua'ya karşı ha :) Irak'ı ABD'li askerlere teslim eden komutanları hatırlattı bana. Müslüman, SEN UYANIK ve HAZIR OL. Gerisi hikaye.
    Cevapla
  • A.Colak 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen oyle gardas
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var