“Suudi Arabistan ziyaretim İran'ı kızdırdı"

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, temmuz ayında Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyaretin İran'ı kızdırdığını söyledi.

“Suudi Arabistan ziyaretim İran'ı kızdırdı"
“Suudi Arabistan ziyaretim İran'ı kızdırdı"
GİRİŞ 23.11.2017 02:17 GÜNCELLEME 23.11.2017 02:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sadr, Irak'ta yayın yapan yerel bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, 11 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği Riyad ziyaretinin İran tarafında rahatsızlık oluşturduğunu ifade etti.

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİM İRAN'I KIZDIRDI

Şii lider "Suudi Arabistan ziyaretim İran'ı kızdırdı. Bana bu yönde mesaj gönderdiler. Ancak bu yerinde değildi. Çünkü oraya gidişim İran'a karşı düşmanlık ilanı değil, Irak ve halkının çıkarları içindi. Ayrıca orada Sadr Hareketi'ni ilgilendiren konuları da görüşmedim." dedi.

 

SÜLEYMANİ İLE GÖRÜŞME

Sadr, İran Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu Komutanı Kasım Süleymani ile en son ne zaman görüştüğü yönündeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Süleymani ile en son babasının ölüm yıl dönümünde (şubat) görüştüm. Kendisi ile telefonda ise bir kere bile görüşmedim. Telefon da kullanmıyorum."

İBADİ'Yİ İKİNCİ DÖNEM İÇİN DESTEK

Eski Başbakan Nuri el-Maliki dönemini eleştiren Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'nin devlet yönetiminde pek çok alanda başarılı olduğunu dile getirdi.

Sadr, "İbadi'yi ikinci dönem başbakanlık için destekleyeceğim. Ancak üçüncü dönem için bu olmaz." ifadesini kullandı.

"ÇATIŞMA ÇIKARSA LÜBNAN DAĞILIR"

Son olarak Sadr, Lübnan'da yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi.

Şii lider, "Lübnan'da Hizbullah ile Suudi Arabistan arasında çatışma çıkarsa Lübnan dağılır." yorumunda bulundu.

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, 11 yıl aradan sonra 31 Temmuz'da Suudi Arabistan'ı ziyarete ederek, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben onu bunu bilmem tek din islam dini başka tanımam mutlaka farklı görüşlü indanlar var geçmişte oldugu gibi bugünde olacak herkese saygı duymak gerek
    Cevapla
  • ehli sünnet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şiilik ve vahabilik yer yüzünden silinmezse daha çok kan akacak. Tek vahdet yolu ehli sünnet yoludur. İnşallah bu iki bidat mezhep yeryüzünden silinir. Ayrıca Kemalizmin etkisi altındaki Ülkemizin yeniden İslamın kalesi olan büyük bir imparatorluğa geçmesini Rabbim nasip eder inşallah.
    Cevapla
  • mustafa 2 6 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru söyledin. şia ve vahabi zihniyetleri körelmedikçe kan ve kandırılma durmaz
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    utan be adam utan ....! biz mezhepcilik bitsin diyoruz sen kurekliyosun ..! hemde kendi adina degil mubarek ehli sunnet adina . ! yazik .
    Cevapla
  • bekr 6 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı da işte burda ya...sen ve seni gibi düşünenler emin ol vahhabilerden daha fitneci.sen şii lerden ne zarar gördün.hiç şii ülkesine gittinmi,onların yaşamlarını gördünmü..yada ülkemizdeki şiileri tanıdınmı.onların ortamlarında bulundunmu.hiç araştırdınmı son 40 yılda ülkemizde ki şii oranı neden arttı. senin gibi mezhep fitnecileri oldukca emin ol ümmet bir araya gelemez...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!