Rusya'dan Türkiye sorusuna ilginç cevap

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Soçi'deki tarihi zirve sonrası Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'yle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Rusya'dan Türkiye sorusuna ilginç cevap
Rusya'dan Türkiye sorusuna ilginç cevap
GİRİŞ 23.11.2017 15:08 GÜNCELLEME 23.11.2017 15:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Peskov, bugünkü basın toplantısında dün Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yapılması yönünde karar aldığı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili soruları yanıtladı.

TÜRKİYE'NİN ÇEKİNCELERİNİ BİLİYORUZ AMA...

Türkiye'nin çekinceleri hakkındaki bir soruya Peskov, "Türk partnerlerimizin Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini düşündükleri güçlerle ilgili çekinceleri olduğunu biliyoruz. Ancak bu durum, bu yönde çalışma yapılmayacağı anlamına gelmiyor" yanıtını verdi.

 


UZMANLAR LİSTE ÜZERİNDE YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPACAK'

Kongreye katılacak tarafların listesini belirlemek için uzmanlar düzeyinde yoğun bir çalışma yapılacağını aktaran Peskov, liste hazırlandıktan sonra kongrenin Soçi'de toplanmasını bekleyeceklerinin altını çizdi. 

'KONGRE KISA SÜRE İÇİNDE TOPLANACAK'

Öte yandan Peskov, kongrenin kısa süre içinde toplanacağını ve kongreye katılımın kapsayıcı olması gerektiğini ifade etti.

Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin dünkü ortak bildirisi, bir niyet beyanı değil, net tutumun belirtildiği bir belge. Eğer metni okursanız, kongrenin kısa süre içinde toplanacağına dair kararlı bir konsensüs olduğunu anlarsınız." 

YORUMLAR 14
  • Russian 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya diyorki ; sen benim terorist dedigim gruba ozgurluk savascisi diyorsun , bende sana aynisini diyorum sana gore terorist olabilir bazi gruplar ama bana gore degil , hayatta hersey karsilikli, bu kadar basit , bizim halkda birseyden haberi yok dogrular anlatilmiyor sayiyor da sayiyor
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusa güvenilmez. Dış politika yerlerde , savrula savrula gidiyoruz. Allaha emanet.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz bildiğimizi okuruz, banane Türkiye'den diyor yani
    Cevapla
  • Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    En başından itibaren Suriye hükümeti ile beraber çalışsaydık bugün Güney sınırının pydnin elinde olması gibi bir sorunla karşılaşmazdık. Kendi ayağımıza kurşun sıktık,yıllar sonra anlıyoruz. Savaşın başından itibaren Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana tavır almalıydık.
    Cevapla
  • CAN 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir harbiden de esad zalim falan değildi taki abd pis burnunu sokana dek
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye hükumeti ile ne için beraber çalışacaktık. Masumları katletmeleri için mi? Türkiye zaten en başından beri suriyenin toprak bütünlüğünden yana tavır aldı. Suriye'nin toprak bütünlüğü için esed şart değil. Esed rejimi suriye'nin meşru hükumeti de değil. BM ve BM 110 üyesi Suriye halkının meşru temsilcisi olarak SMDK'yı hükumet olarak da SMDK'nın oluşturduğu Geçici hükumeti tanıyor.
    Cevapla
  • saga 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kongrenin Türkiyede toplanması gerekirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'