Türklerden Kudüslü Müslümanlara gıda ikramı

Kudüs’e yönelik çalışmaları ile adını duyuran Mirasımız Derneği, cuma namazı sonrası Kudüslü Müslümanlara gıda ikramında bulundu.

Türklerden Kudüslü Müslümanlara gıda ikramı
Türklerden Kudüslü Müslümanlara gıda ikramı
GİRİŞ 25.11.2017 00:40 GÜNCELLEME 25.11.2017 00:40

Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları yapan uluslararası tek sivil toplum kuruluşu olan Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) Kudüslü Müslümanlara yardımlarını sürdürüyor. Kudüs’e ziyaretlerini aksatmayan Mirasımız Derneği, cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılan Kudüslülere gıda ikramında bulundu. Mescid-i Aksa’nın bahçesinde gerçekleştirilen organizasyon büyük ilgi gördü.

 


Dernek yetkilileri tarafından gerçekleştirilen gıda dağıtımını özellikle Mescid-i Aksa’da oyun oynayan küçük çocuklar sevinçle karşıladı. Türkiye’ye olan sevgilerini dernek yetkililerine sarılarak gösteren vatandaşlar, Türkiye’ye minnettar olduklarını ifade etti.
Mirasımız Derneği, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Osmanlı Devleti’nin bölgeye bıraktığı tarihi ve kültürel mirası korumak amacıyla 2008 yılında kuruldu. Bölgede Osmanlı Dönemine ait cami, mescit, ev, imarethane, çeşme, çarşı ve çok sayıda binanın yanı sıra Mescid-i Aksa’nın bakım ve onarım çalışmaları, yoksul Kudüslü Müslümanlara yönelik desteklerini sürdürüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...