Hariri: Şok etkisi yapmak istedim

Hariri, İran'ın Hizbullah üzerinden komşu ülkelere müdahalesine son vermesi gerektiğini belirterek, ülkesinin istikrarı için görevinin başında olmaya devam edeceğini açıkladı.

Hariri: Şok etkisi yapmak istedim
Hariri: Şok etkisi yapmak istedim
GİRİŞ 27.11.2017 22:01 GÜNCELLEME 27.11.2017 22:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, 4 Kasım'da, başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklayan ve ardından istifasını askıya aldığını belirten Hariri, Fransız C News kanalında yayınlanan röportajında açıklamalarda  bulundu.

ŞOK YARATMAK İSTEDİM

Hariri, istifası ve sonrasında meydana gelen gelişmelere ilişkin bir soruya, "Lübnan'ın görev başındaki başbakanıyım. Lübnan Başbakanı olarak görevimi sürdürmek istiyorum. İstifa kararı alarak pozitif bir şok etkisi yapmak istedim.

 

Lübnan halkına büyük bir sorunumuzun olduğunu bildirmek amacıyla bu şok istifa kararını aldım. Suudi Arabistan'da olanlar hakkında değerlendirmede bulunmayacağım." dedi.

HİZBULLAH BÖLGEYİ TEHDİT EDEN ÖRGÜTTÜR

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın, ülkesi için gelecekte büyük ve önemli reformlar yapacak biri olduğunu kaydeden Hariri, "Hizbullah, bölgede istikrarı tehdit eden ve tüm ülkelerin işlerine karışan bir örgüttür, İran üzerinden." ifadelerini kullandı.
 
Hariri konuşmasında, Hizbullah'ın Lübnan'daki faaliyetlerini  sürdürmesi durumunda yeniden istifa edeceği sinyalini de verdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Lübnan’da istikrarın sağlanmasını istediğini belirten Hariri, "Macron Lübnan’ı korudu. Lübnan Fransızca konuşulan bir ülkedir. Aynı zamanda Macron ile aramızda özel bir ilişki söz konusu. Fransa ve Lübnan’ın tarihi ilişkileri vardır." diye konuştu.

YORUMLAR 24
  • beka 6 yıl önce Şikayet Et
    şok etkisiymiş falan, ülke yönetiyorsun,yalan dolan işlerle uğraşma, dik dur ,öleceksen onurunla öl, yada kafanı kullan.
    Cevapla
  • Kumrulu 6 yıl önce Şikayet Et
    kıvırmasa sonu babası gibi olur diye korkuyor Hariri kolay deyil ortadoğu da dik durmak kim duruyor dimdik osmanlı torunları bu da böyle biline
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Yokmu bu arab devletlerin basinda ceyrek adam ceyrek adam olsalar yeter adam yok yavv
    Cevapla
  • mişmiş 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere ve abd arasındaki son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı ingilterenin karar değiştirmesi ile tekrar görevine dönen bir kukla..... Türkiyemiz çok şükür bu ingilizlerin yani avrupayı kontrol eden baronların etkisinden kurtuldu... Hala saldırıyorlar ama nafile... bizi daha da güçlü hale getiriyorlar farkında olmadan...
    Cevapla
  • kosovali_prizren 6 yıl önce Şikayet Et
    ben olsam lübnanli hariri görevden alirim sudi arabistana yollarim sen kimsin ki şok etkisi yaratma böyle bir şey olormi istifa edey sonra yok devam edeym ,bir işçi olsa yok istifa edeym der de emen kapinin ününe koyarlar yok ki bir ülkenin başbakani ülkesini başbakansis koy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!