Kuzey Kore balistik füze fırlattı!

Kuzey Kore ordusu yeni balistik füze denemesi gerçekleştirdi. ABD, füzenin Japon Denizi'ne düştüğünü açıkladı.

GİRİŞ 28.11.2017 21:40 GÜNCELLEME 29.11.2017 10:17
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kuzey Kore'nin, bir füze denemesi daha yaptığını belirledi. Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, füzenin 1000 kilometre uçtuktan sonra Japon Denizi’ne, Japonya kara suları içindeki bölgeye düştüğünü söyledi.

"KITALARARASI BALİSTİK FÜZE FIRLATTILAR"

AA muhabirine açıklama yapan Manning, "Doğu yakası saatiyle yaklaşık 13.30’da Kuzey Kore’nin muhtemel bir füze denemesi yaptığını tespit ettik. Durumu değerlendirme sürecindeyiz. Daha sonra hazırlandığında detayları paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Manning tarafından daha sonra yapılan yazılı bir açıklamada ise ilk değerlendirmelere göre fırlatılan füzenin bir Kıtalararası Balistik Füze olduğu belirtildi.

"JAPON DENİZİNE DÜŞTÜ"

Rob Manning açıklamasında "Füze, Kuzey Kore'nin (Başkent Pyongyang'ın kuzeyi) Sain Ni kentinden fırlatıldı ve 1000 kilometre uçtuktan sonra Japon Denizi’ne, Japonya kara suları içindeki bölgeye düştü." ifadesine yer verdi.

BAZI ABD'Lİ YETKİLİLER: FÜZE 50 DAKİKA HAVADA KALDI

Amerikan medyasına konuşan bazı ABD'li yetkililer ise füzenin 50 dakika havada kaldığını ve 4 bin 500 kilometre irtifaya ulaştığını söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise ABD Başkanı Donald Trump’ın füze denemesi ile ilgili bilgilendirildiğini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kore Genelkurmay Başkanlığına dayandırdığı haberinde Kuzey Kore'nin 75 gün aradan sonra füze denemesini Pyongyang’ın kuzeyinde gerçekleştirdiğini, "tanımlanamayan balistik füzenin" Doğu Denizi'nin Pyongyang açıklarına düştüğünü kaydetti.

Kuzey Kore'nin füze denemesine karşılık Güney Kore ordusunun da yaklaşık aynı saatlerde güdümlü füze ateşi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kuzey Kore en son denemeyi 15 Eylül’de orta ölçekli balistik füze fırlatarak yapmıştı.

YORUMLAR 57
  • medo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir topal sivri sinekle dünya hükümdarı Nemrut'u yok eden Yüce ALLAH inşallah kimsenin itibar etmediği Kuzey Kore ile kendini dünyanın sahibi sanan fitnenin, terörün ocağı, kibirli, ukala büyük şeytan abd^nin sonunu getirir inşallah.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kore atıyor abd nereye düştüğünü söylüyor olan atsana amerikaya başkaları söylesin düştüğü yeri
    Cevapla
  • cafer 6 yıl önce Şikayet Et
    korkarım bu abd nin oyunu. adam füze denedikçe abd japonya ve kore ye silah satıyor.
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ABD'ye fırlatın.
    Cevapla
  • Turkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Kore amerikaya israile de birtane fuze atsa adalet yerini bulur onlar fuze denedilermi űlke cikari icin kore denedimi tehdit oluyor dunyayi somuruyor simdide arabistan teslim odu bastaki kardinal kilikli musluman bunlara hizmet ediyorsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!