Çarpıcı 'S-400' yorumu ve itirafı!

Rusya'dan alınan S-400'lerin Patriotlardan daha iyi olduğunu söyleyen Çek askeri uzman Martin Koller, ABD'nin geliştirilmiş Patriotları Türkiye'ye vermediğini de sözlerine ekledi.

Çarpıcı 'S-400' yorumu ve itirafı!
Çarpıcı 'S-400' yorumu ve itirafı!
GİRİŞ 30.11.2017 17:55 GÜNCELLEME 30.11.2017 18:15
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

NATO, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemleri satın almasından rahatsızlık duydu. Ancak önceki gün NATO Askeri Komitesi Başkanı Çek General Petr Pavel, kararını kabul etmekten başka seçenekleri olmadığını söyledi. U.S. News'a konuşan Pavel, "Bu duruma çok pragmatik bir şekilde yaklaşmaları gerektiğini ifade etti.

 

Çek askeri uzman Martin Koller, NATO'nun Türkiye'nin S-400 kararı ile neden barıştığı konusunda değerlendirmede bulundu. 

'NATO ÜYELERİ S-400'Ü KOPYALAMAK İSTEYEBİLİR'

Rusya'nın güneyden vurulmasına olanak verdiğinden Türkiye'nin NATO için çok önemli bir partner olduğunu belirten Koller şunları söyledi: 

"Bu tartışmasız bir gerçek. Aksi takdirde Türkiye gibi Müslüman bir ülke NATO'da olamazdı. Coğrafi konumu ve ulusal yapısı bakımından Türkiye, NATO için yabancı konumda.

Rusya, Türkiye'ye S-400 verirse büyük ihtimalle sistemi kopya etmek isteyen NATO ülkeleri de ona oluşabilir. Sözgelimi Çekya'nın Tamara sistemleri. Bu sistemleri yalnızca kopyalamak için edinmiştik, ancak yapamamıştık. Diğer taraftan Rusya için böyle bir anlaşma faydalıysa bu ellerinde daha modern sistemleri olduğunu da gösterir."

'S-400, PATRIOT'TAN DAHA ETKİLİ' İTİRAFI

Koller, Ankara'nın ABD'nin Patriot sistemleri yerine S-400'ü tercih etmesi ile ilgili de ''Görünüşe göre de ABD, Türkiye'ye sistemin modernize edilmiş versiyonunu vermek istemiyor. Uzman değerlendirmelerine görede S-400'ler, Patriot sistemlerinden daha etkili.'' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BÖLGESEL GÜÇ HALİNE GELİYOR VE...'

Koller, Türkiye'nin bu kararı ile Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal etmesine ilişkin ''Türkiye, şimdilerde ABD'yi de AB'yi de memnun edebilecek konumda değil. Zira bölgesel bir güç haline geliyor ve kendi çıkarlarından endişe duyuyor. Türkiye, bir zamanlar Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü elleriyle yönetilen ve şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en az o kadar güçlü elleriyle yönetilen bir ülke ve birinin avcunda olma veya başkalarının çıkarlarına hizmet etmenin peşinde değil'' yorumunda bulundu.

YORUMLAR 30
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan daha dün gibi Türkiye ye güneyden gelecek tehditlere karşı patriotları yerleştirdiğiniz gibi kaldırmanız bir oldu. ne oldu da şimdi zırlayıp duruyorsunuz. ne oldu zorunuza mı gitti. bağımsız Türkiye yoluna devam ediyor, bu milleti yüz yıldan fazla oyaladınız, artık bu millet uyandı.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    işte hakikat abd nin suratına tokat gibi vurmuş general sağ olsun
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudiler Sn.R.T.Erdoğan gibi bir idareci yetiştirememiştir. Onlar ancak insan sürülerine piramit yaptırırlar.
    Cevapla
  • kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    chp bu generale dava aç
    Cevapla
  • kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Elin Çek i bunu anlıyorda içimizdeki fıransızlar buna yabancı kalıyor . Hainleri sınıfa koymuyorum kim olduklarını herkez biliyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar