Kanada iki ülke vatandaşlarına vizeyi kaldırdı

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığınca, Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırıldığı bildirildi.

Kanada iki ülke vatandaşlarına vizeyi kaldırdı
Kanada iki ülke vatandaşlarına vizeyi kaldırdı
GİRİŞ 01.12.2017 21:13 GÜNCELLEME 01.12.2017 21:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki ülke üst düzey heyetlerinin 2014'te başlayan vize uygulamasının kaldırılmasına dair görüşmelerin sonuçlandığı duyuruldu.

Açıklamada, kararın, Kanada hükümetinin her iki ülke ve AB ile olan ilişkisine daha fazla önem verdiğini gösterdiği belirtilerek, Romanya ve  Bulgaristan vatandaşlarının Kanada’ya vizesiz seyahatlerinin yerel saatle bugün 09.00’da başladığı bilgisi paylaşıldı.
Yeni kararla Rumen ve Bulgarlar, altı aya kadar kısa süreli konaklama, aile ve arkadaş ziyareti ile turizm amaçlı seyahatleri için Kanada’ya vizesiz  giriş yapabilecek.
 
Açıklamada, iki ülke vatandaşlarının, bir Kanada havaalanından başka  bir ülkeye transit geçiş yapmak için seyahatleri öncesi elektronik seyahat yetki  belgesi almaya devam edecekleri hatırlatıldı.
 
Bu arada Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen de  yaptığı açıklamada, "Romanya, Bulgaristan ve AB ile olan bağlarını güçlendirmek  ve tüm AB üye ülkelerinin vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sağlamaktan  memnuniyet duyuyoruz. Rumen ve Bulgarların Kanada'ya gelmesini kolaylaştırmak,  daha fazla seyahat ve ticareti teşvik edecek, bu da Kanadalılar ve Avrupalılar  için yeni ticaret ve yatırım fırsatları yaratacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Amann 6 yıl önce Şikayet Et
    Bulgarda ve Romanda ucak bileti alacak para var mı acaba.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir