Mülteci çocuk intihar etti!

11 yaşındaki mülteci çocuk Viyana'da mülteci kampında intihar etti.

Mülteci çocuk intihar etti!
Mülteci çocuk intihar etti!
GİRİŞ 04.12.2017 11:53 GÜNCELLEME 04.12.2017 11:53
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Viyana’daki bir mülteci kampında 6 kardeşiyle birlikte kalan 11 yaşındaki Afgan çocuk henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı intihar etti. İsmi açıklanmayan çocuk, altı kardeşinin bakımını üstlenmişti. İntihar girişiminin ardından hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra hayatını kaybetti. Kamu denetçisi Guenther Kraeuter, kamptaki yetkililerin durumdan haberdar olduğu fakat bir yardımda bulunmadığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılacağını açıkladı. Avusturya basınında yer alan habere göre, 23 yaşındaki ağabeyiyle birlikte kardeşlerinin bakımıyla sorumlu olan çocuğun bunalım sonucu intihar etmiş olabileceği öne sürüldü. Kamp yetkililerinin ailenin durumunu bildiği halde tedbir almadığı iddiası ise önümüzdeki günlerde soruşturmanın derinleşmesiyle açığa çıkacak.

Yetkililer, son haftalarda mülteci çocuk intiharlarındaki artışa dikkat çekiyor. Hükümetleri “koruyucu tedbirleri” almamakla suçlayan insan hakları grupları, küçük yaşta ailelerinin geçim sorumluluğunu kaldıramayan çocukların kendini yaralama veya intihar yoluna başvurduklarının altını çiziyor. Son olarak 2017 Mart ayında İnsan Hakları Gözlemevi, kamplarda uzun süre geçiren çocukların psikolojisinin ciddi anlamda olumsuz etkilendiğini ve Yunanistan’daki merkezlerde birçok çocuğun intihar teşebbüsünde bulunduğunu ortaya çıkaran bir rapor yayımlamıştı.

Son olarak göçmen yardımlarında kesinti kararlarıyla gündeme gelen ülkede Yukarı Avusturya, Aşağı Avusturya ve Burgenland eyaletlerinde yeni gelen göçmenlere yapılan aylık 570 Avro tutarındaki yardımların düşürülmesi ve ailelere verilen desteklerin azami 1500 Avro’da kalmasına karar verilmişti. Bunun ardından çok sayıda göçmen başta Viyana olmak üzere ülkenin diğer bölgelerine taşınmıştı. 2015’ten beri 150.000 iltica talebinin yapıldığı Avusturya’da 15 Ekim’de yapılan seçimlerde göçmen karşıtı çıkışlarıyla gündeme gelen Sebastian Kurz’un liderliğindeki Özgürlük Partisi yüzde 31.5 oy alarak birinci olmuştu. Hala süren görüşmelerde Kurz’un partisinin koalisyon üyesi olması muhtemel görünüyor. Seçim sonrası durum Avusturya’da göçmen karşıtlığı, İslamofobi, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık gibi konulardaki endişelerin artmasına sebep olmuştu.

KAYNAK: UTANÇGÜNLÜĞÜ
YORUMLAR 20
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini gönderin bize insanliktan nasibini almamış kafirlere muhtaç etmeyin arakanlı kardeslerimizide alın mazlumun duasını alanın sırtı 2 cihanda yere gelmez yeter ki 1 tane daha müsluman kardesim ölmesin bu şekilde
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık bitti; müslümanlar biz bize kaldık.
    Cevapla
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne unicef biraey yapabilir ne de diger sosyal kurumlar. Bu dunyanin civisi cikmis. Suriyeyi irak i bu hale getirenler utansin. Tek yol artik devletlerinde icine girecegi cihad olmali. Cihad cagrisi yapilmali ve siyonistler ve emperyalistler ortadogudan kovulmali.
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    İntihar ettiğine kim inanıyor? Elin bozuk Avrupa'sında çocuğun başına ne geldi bakalım intihar mı öldürüldü mü?Üzeri intihar diye kapatılıyor mu?Kim yerse diye intihar diyorlar.
    Cevapla
  • BEN TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    B u yavrunun feryadını duymayan ZALİMLER,VAHŞİLER,YAMYAMLAR, Sana sığınıyorum,YA RAHİM, sana havale ediyorumYA KAHHAR,YA MÜNTAKİM,YA CEBBAR Ey;denizde bir çöp üstünde imdat isteyen KARINCAnın sesini duyan, YA SEMİ' Bize merhamet ihsan et, bizi bağışla,sen Gafururrahimsin. Burada sorumlu,sadece o zalim kâfirler değil.İttihatta birleşemeyen islâm devletleri de onlar kadar sorumludur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor