Dünyanın en büyük elması! 6.5 milyon dolar...

Sierra Leone'a ait dünyanın en büyük işlenmemiş elmaslarından biri olan 709 karatlık “Barış Elması” 6.5 milyon dolara satıldı.

Dünyanın en büyük elması! 6.5 milyon dolar...
Dünyanın en büyük elması! 6.5 milyon dolar...
GİRİŞ 05.12.2017 11:43 GÜNCELLEME 05.12.2017 11:43

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de çıkartılan 709 karatlık elmas, New York'ta düzenlenen açık artırmada 6.5 milyon dolara satıldı. Ülkedeki yoksullara yardım etmek ve kalkınma projeleri geliştirmek amacıyla açık artırmaya çıkarılan dünyadaki en büyük 14. elmasın sahibi ise İngiliz mücevher markası Graff Diamonds'ın Başkanı Laurence Graff oldu.

Elmasın satışından elde edilen gelirin yaklaşık yarısı olan 3.8 milyon dolarlık kısmının ülkenin doğusunda elmasın bulunduğu Koryardu köyünde temiz su, elektrik, eğitim ve sağlık projeleri için kullanılacağı belirtildi.

Barış elması, bir önceki ay Mayıs ayında New York'ta bir müzayedede satışa çıkarılmış, Sierra Leona hükümeti ise 7.8 milyon dolarlık teklifi reddetmişti. Yapılan yeni müzaede de ise verilen teklif bir öncekine göre daha düşük oldu.
Devasa elmas, Mart ayında Kono bölgesinde yer alan Koryardu köyünde Hristiyan din adamı olan Emmanuel Momoh tarafından bulunmuş, Momoh elması hükümete teslim etmişti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!