Kosaçev: Erdoğan, Trump'ı uyarmıştı

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kosaçev: Erdoğan, Trump'ı uyarmıştı
Kosaçev: Erdoğan, Trump'ı uyarmıştı
GİRİŞ 07.12.2017 14:21 GÜNCELLEME 07.12.2017 23:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rus basınına konuşan Kosaçev “Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğuna dair vakitsiz açıklamaları halihazırda sarsıntıda olan Ortadoğu’daki yeni bir bomba olabilir” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN, TRUMP’I KUDÜS KONUSUNDA UYARMIŞTI'

ABD’nin Arap dünyasından yakın müttefikleri tarafından uyarılmasına rağmen böyle bir açıklama yaptığını belirten Kosaçev “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü Müslümanların kırmızı çizgisi olarak nitelendirdi. Trump ise dik başlı davranarak bir başka talihsiz seçim vaadini yerine getirdi” dedi.

 

 

'ORTADOĞU’DAKİ SÜRECE DARBE VURULMAK İSTENİYOR'

Tüm Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu söyleyen Trump, Ortadoğu’ya istikrar getirilmesi sürecine darbe indirmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Kosaçev, dünyanın yine ABD içindeki bölünme ve kendi ülkesinin çıkarları üzerine oynayan Trump’ın ‘bumerang’ıyla karşı karşıya olduğunu da belirtti.

"ATEŞLE OYNUYOR"

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilerek ABD Büyükelçiliği’ni oraya taşınmasına ilişkin açıklamalarını “Ateşle oynamak” olarak değerlendirdi. Slutskiy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu adımın Orta Doğu’da zaten zor olan durumu daha da tırmandıracağı ve Filistin ile İsrail krizini tekrar patlatacağı ortada. Bu gerçek anlamda ateşle oynamaktır” dedi.

Slutskiy, Kudüs’ün statüsünün İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin şehrin doğu kısmını işgal ettiği 1967 yılından itibaren tartışmalı bir konu olduğunu söyledi ve ekledi, “BM İsrail bayrağı altında batı ve doğu kısımlarının birleştirilmesini kabul etmedi ve Tel Aviv’i başkent olarak kabul etti. ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması halinde Washington Filistinlilerin ve tüm uluslararası birliklerin fikirlerini görmezden geliyor demektir”.

YORUMLAR 18
  • Mustafa Çoban 6 yıl önce Şikayet Et
    Melih Gökçek siyasete Rus olarak devam ediyor heralde bu ne benzerlik
    Cevapla
  • Güney 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye ve İsraile karşı boykot yapalım
    Cevapla
  • Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi nin ve deccalin sonu yakın inş. Tokadı yiyecekler bizden hazır olun ey müslüman lar.
    Cevapla
  • ali rıza 6 yıl önce Şikayet Et
    bu şerden hayır çıkıcak göreceksiniz abd ve israil kendi ayağına kurşun sıkıyor
    Cevapla
  • ali rıza 6 yıl önce Şikayet Et
    abd kural tanımıyorsa bundan sonra biz ve diğer ülkelerde tanımaz bu gidişat iyi değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı