İbadi: Savaş sona erdi

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, güvenlik güçlerinin Irak-Suriye sınırında kontrolü sağladığını ve terör örgütü DEAŞ ile savaşın bittiğini açıkladı.

İbadi: Savaş sona erdi
İbadi: Savaş sona erdi
GİRİŞ 10.12.2017 01:47 GÜNCELLEME 10.12.2017 01:47

İbadi, dün Bağdat’ta Irak Gazeteciler Sendikası tarafından “Uluslararası Medya Konferansı”nda yaptığı açıklamada, “Düşmanımız, medeniyetimizi yok etmek istedi ancak birliğimiz ve azmimizle biz galip geldik. Az zamanda galip geldik” ifadelerini kullandı.

‘TÜMÜ TEMİZLENDİ’

Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada da, DEAŞ’a karşı askeri operasyonlardan sorumlu Korgeneral Abdulemir Yarullah, ülke topraklarının tümünün terör örgütü DEAŞ’tan temizlendiğini bildirdi. DEAŞ, Haziran 2014’te Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul ve ülkenin kuzeyindeki geniş toprakları ele geçirmişti. Sonrasında ABD öncülüğündeki Koalisyon’un desteğiyle Bağdat hükümetinin operasyonları başlamıştı. Musul kenti, bu yıl 21 Temmuz’da Irak güçlerinin kontrolüne geçmişti.

ERBİL’İ ÖFKELENDİRDİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak Başbakanı İbadi’nin, DEAŞ’a karşı mücadele ile Erbil’in 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumu arasında bağ kurmasına tepki gösterdi. İbadi, partisi Dawa’nın toplantısında yaptığı konuşmada, “Irak’ın birliğini muhafaza etmek ve bölme suçunu önlemek DEAŞ’a karşı zafer gibi muazzamdır” demişti. IKBY’nin silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İbadi’nin sözlerinin esefle karşılandığı kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı