Kudüs kararıyla ABD savaşı barışa tercih etti

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıyarak "savaşı barışa tercih ettiğini" söyledi.

GİRİŞ 11.12.2017 12:19 GÜNCELLEME 11.12.2017 18:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyanın büyük tepkisini çeken kararını değerlendiren Şeyh Sabri, "ABD’nin kararı geçersizdir. Bu karar hem kendisine hem de işgalci İsrail'e olumsuz yansıyacaktır." dedi.

Kudüs’ün hem Filistinlilerin hem de tüm dünya Müslümanlarının vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Şeyh Sabri, şunları söyledi:

"Bizim Kudüs’le ilgili pozisyonumuz eskiden beri açık ve nettir. Sonuçları ne olursa olsun Kudüs’ü savunmaya devam edeceğiz. ABD’nin zorbaca yaklaşımları, hakikati değiştiremez. Bizim Kudüs’e ilişkin tavrımız, imanı bir tavırdır. Zira Allah, Kudüs’ü göklere, Mekke ve Medine’ye bağlamıştır. Bu şehir bizim vazgeçilmezimizdir.”

 

Şeyh Sabri, ABD’nin İsrail-Filistin barış görüşmelerinde arabulucu rolüne ilişkin ise, "Şu anda barış görüşmeleri olamaz, zira ABD Kudüs kararıyla bunu sona erdirmiştir. Böylece barış görüşmelerinin yeniden başlaması da anlamını yitirmiştir, ABD kendi kendisiyle çelişkiye düşmüştür. Barış yok artık. Çünkü ABD bu kararla aslında savaşı barışa tercih etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin halkı olarak "Kudüs Müslümanların Kırmızı çizgisidir." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrını takdir ettiklerini kaydeden Şeyh Sabri, "Biz Türkiye’nin hem halk olarak hem de devlet olarak ortaya koyduğu çabaları takdir ediyoruz. Aynı zamanda İslam dünyasının her tarafında ayağa kalkan Müslümanların ortaya koyduğu çabaları da takdir ediyoruz. Ayaklanmaları Kudüs’ün sadece Filistinlilerin değil bilakis dünyadaki tüm Müslümanların olduğuna delalet ediyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • oben 6 yıl önce Şikayet Et
    savaşalım ne zaman bitecek müsmümanlara bu zulüm israili 1967 sınırlarına çekelim yada yok edelim amerikayı tarihten silelim dünyaya sukunet gelsin istemezmisiniz
    Cevapla
  • Cihad 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah Ya Bismillah. Cihad vakti. Kafirler diz çökünceye kadar.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin insallah
    Cevapla
  • Özgür 6 yıl önce Şikayet Et
    Hocam biraz da şu arapların bsşındaki kukla diktatörlere çağrı yapsan...
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Kâfirler ordusuna karşı cihat vakti gelmiştir işte cenneti haketmenin yolu cihattir Allahu Ekber
    Cevapla
  • Hilmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kudüsü kimseye yar ettirmeyiz hele hele ucuza öyle oldu bittiye getirmeye çalışanlara hiç müsamaha göstermeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!