Türk halkının siyasi müttefik tercihi Rusya

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'de yaptıkları son araştırmaya göre Türk halkının siyasi müttefik olarak 1. sırada Rusya'yı gördüğünü söyledi.

Türk halkının siyasi müttefik tercihi Rusya
Türk halkının siyasi müttefik tercihi Rusya
GİRİŞ 12.12.2017 11:16 GÜNCELLEME 12.12.2017 11:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İKV'den yapılan açıklamaya göre, vakfın kamuoyunun AB algısını ölçtüğü 2017 araştırmasının sonuçları, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantısına katılan başkan Zeytinoğlu tarafından Brüksel’de açıklandı.

Zeytinoğlu, 18-19 Kasım'da, 18 ilde, 1311 kişi ile yüz yüze görüşme metodu ile yapılan araştırmayla ilgili şu tespitleri yaptı:

"Kamuoyu AB'yi Türkiye'nin birinci ekonomik partneri olarak görürken, siyasi müttefik ve ortak olarak kimi görüyorsunuz diye sorulduğunda, AB ikinci sırada kalıyor, birinciliği Rusya ve Türki Cumhuriyetler alıyor. Bu da halkın AB’nin Türkiye için ekonomik öneminin farkında olduğunu ancak siyasi olarak AB'yi yeterince Türkiye'nin yanında görmediğini ortaya koyuyor."

YORUMLAR 12
  • irfan 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi adına konuşsun bizim adımıza değil esatı koruyup ez 1 000 000 suriyelinin ölmesine sebeb olan bizim müttefikimiz olamaz
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    çok duygusal balık hafızalı bir milletiz. dostluk çıkarlarınızın çelişmesine kadardır. hepsi gavur değilmi gavurdan dost olurmu ?
    Cevapla
  • kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletlerin dostlukları olmaz olamaz ancak çıkar ilişkileri olur, bizim devletimiz ve milletimiz de çıkarlarının nerede olduğunun farkındadır. Dünyanın en büyük terör devleti olan ABD nin bize attığı kazığın haddi hesabı yoktur özellikle TSK nın silah envanterinin de gözden geçirilmesi ve ABD ve Batıya olan bağımlılığın azaltılması elzemdir.
    Cevapla
  • Anadolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen kardeşim
    Cevapla
  • asya 6 yıl önce Şikayet Et
    yinede güven olmaz Rusya bu mutlaka ülkemizin arkasından hançerleyecek bişey bulur ve yapar elbette siyasi çıkarlarımız için müttefik olmalı
    Cevapla
  • Ayyıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika zaten bunu yapmıyor mu ... terörist Amerikanin müttefiki olacağımıza komşumuz la olmamiz ve denememiz lazım
    Cevapla
  • Ziver doğubey 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd asla müttefik olamaz Türkiye Rusya Çin İran güçlü bir işbirliği içinde olurlarsa daha faydalı olur..bu Abd bize hep zarar verdiği attıkları kazıkların haddi hesabı yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti