300 Müslüman alimden ABD çağrısı

Dünyanın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren pek çok kurumun üyesi yaklaşık 300 İslam âlimi, Müslümanları ABD ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

300 Müslüman alimden ABD çağrısı
300 Müslüman alimden ABD çağrısı
GİRİŞ 12.12.2017 19:55 GÜNCELLEME 12.12.2017 19:57
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti, Sünni Alimler Derneği, Suriye İslam Meclisi, Irak Fıkıh Akademisi, Irak Alimler Konseyi, Libya Alimler Heyeti, Türkiye Sünni Alimler Birliği ve Derneği, Avustralya Müslüman Alimler Birliği gibi çok sayıda kurumdan yüzlerce alim ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

BOYKOT ÇAĞRISI

Açıklamada alimler Müslümanları, ABD, İsrail ve söz konusu karara destek veren tüm ülkelere yönelik ekonomik boykot silahını etkin bir şekilde kullanmaya çağırdı. ABD bankalarında parası olan birey, kurum ve hükümetlerin bu paraları çekmesi gerektiğini vurgulayan alimler, bu türden tavır almanın ABD yönetiminin yeltendiği tehlikeli saldırıya karşı verilmesi gereken ameli tepkilerden olduğunu vurguladı.

'BÜYÜK BİR SÜRPRİZ VAR'

AA muhabirine açıklamada bulunan Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti Genel Sekreteri Muhammed el-Hac, "Boykot, ABD'nin kibirliliği karşısında tekrar tekrar kullanılabilecek bir silah. Arap ve Müslüman halkların söz konusu karara karşı oynadığı rolü küçümseyen ABD yönetimini bekleyen büyük bir sürpriz var. ABD ekonomisinin gerilemesinin, ABD yönetimi üzerinde bir baskı unsuru oluşturacağı açık. Biz de bu amaçla halkı boykot konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

İslam aleminin ABD tarafından artan bir saldırıya maruz kaldığını ve bu saldırının sadece Kudüs'ü değil tüm Müslümanları hedef aldığını belirten Dünya Müslüman Alimler Birliği üyesi Muhammed Hayr Musa da İslam aleminin üzerine düşenin cihat olduğunu ifade etti.

ABD ürünlerini boykot etmenin İsrail ve Washington'a karşı kullanılabilecek en önemli silahlardan olduğunu aktaran Musa, Müslümanların ekonomik boykotun yapacağı etkiyi küçümsememesi gerektiğine işaret etti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği üyesi Eşref Devabbe ise ABD ürünlerini boykot etme ve dolarla işlem yapmama çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

YORUMLAR 154
  • ÜRETEN 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendiniz yapında sonra boykot edin adamlar bütün markalarla ortak, yediğiniz meyvenin tohumu nerden geliyor ki boykotluyacan.
    Cevapla
  • komedi 6 yıl önce Şikayet Et
    en büyük abd ürünü dolar. dolar almayın satmayın dolarla iş yapanlara başka alternatifler önerin altına dönün. amerikanın tek gücü asker değil karşılıksız basınalan dolarlar
    Cevapla
  • Yok 6 yıl önce Şikayet Et
    Bula bula bunumu bulmuşlar . Halk ABD ürünü almasın ne hikmetse Devletler silah alsın .
    Cevapla
  • ne bekliyordun 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır Müslümanlar abd ve israilden çekiyorlar. bu zülmü bilmeyen yok. fakat iş icraata gelince kimseden tık yok.
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    dünayay ne faydası var bu alimlerin .. lüx arabalara biner lüx içinde yaşarlar
    Cevapla
  • ceddim osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu lux arabalara hep dinsizlermi binsin musluman alimi iscisi memuru amiri surunsunmu adam gorevini yapiyorsa niye binmesin fitne zamani degil birlik zamani insan olan ve insanliga saygisi olan oburlerine karsi birlesmeli sunni sia caferi v.s ben insanim ve muslumanim diyen birlesmeli aksi takdirde peygamber efendimiz butun melekler ve sehitler bizden sikayetci olur Allah dinini ayakta tutmak icin calisanlara yardim etsin kuvvet versin razi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı