NATO'dan Rusya uyarısı: Tespit ettik

NATO, üye ülkelerin, Rusya'daki bir füze sisteminin İNF'yi ihlal ettiğini tespit ettiğini belirterek bu durumun ciddi endişeye neden olduğunu bildirdi.

NATO'dan Rusya uyarısı: Tespit ettik
NATO'dan Rusya uyarısı: Tespit ettik
GİRİŞ 16.12.2017 02:16 GÜNCELLEME 16.12.2017 03:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, INF'nin ABD ve Rusya'da karadan  fırlatılan güdüm füzelerini yok ederek 30 yıldır Avrupa-Atlantik güvenliğini  sağlamak açısından kilit rol oynadığı, istikrara katkıda bulunduğu ve yanlış  hesap yapılması riskini azaltarak çatışmayı engellediği belirtildi.

INF'ye sadık kalınmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, NATO'nun  antlaşmayı koruma konusunda son derece kararlı olduğuna vurgu yapıldı.
 
Açıklamada, ABD'nin INF Antlaşması'nın hükümlerine uyduğu belirtilerek  Rusya'nın antlaşmaya uymamasının aciliyetle ele alınması gereken bir sorun  yaratacağına işaret edildi.
 
Açıklamada, "Müttefikler ciddi endişe yaratan bir Rus füze sisteminin varlığını tespit etmiş bulunuyor. NATO, Rusya'ya bu endişeleri gidermek için şeffaf bir şekilde davranması ve ABD'yle teknik diyalog sürdürmesi çağrısında bulunuyor." denildi.
 
Soğuk Savaş döneminde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Devlet  Başkanı Mihail Gorbaçov ile ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından 8 Aralık 1987'de  imzalanan INF, 500 ila 5 bin 500 kilometre menzili olan tüm karadan fırlatılan  güdüm füzelerini yasaklıyor.

YORUMLAR 6
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzekkore tesbitinede gerek yok meydan okuyor kuzeykoreye eluzatamiyan rusyaya dil uzatanlar kendilerni gülünç hale getiriyorlar hahahahhhhah Nato demek amerika ve ingiltere geriside kuyruk
    Cevapla
  • inanan 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyninde uzun menzilli balistik füze programına sahip olmalı sadece kağıt üzerinde olmamali
    Cevapla
  • Temel 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayla türkiyesiz mücadele edecek artık nato.dengeler değişti.bize tampon muamelesi yapan batıya peçeteci muamelesi yapacaz.
    Cevapla
  • yilmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    antlasmaya gore 500 km ile 5500 km arası fuzeler yasak diyor. yani fuze 5501 km ise yasak degil deniyor. 30 yil once imzalanan anlasma guncellwnmesi gereken bir antlasma. o gunku teknoloji ile bugunku teknoloji arasinda daglar kadar fark var.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    abd hükümlere uyuyor mu. ulan abd kendi koyduğu hükümlere bile uymaz, misal iran ambargosu. ne zırvalıyorsun sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!