Eski CIA Başkanı Hayden'dan skandal açıklamalar

Eski CIA Başkanı Michael Hayden, Irak ve Suriye’nin üniter devlet kimliklerinin geride kaldığını ve bölgede PKK devleti kurulacağını iddia etti.

Eski CIA Başkanı Hayden'dan skandal açıklamalar
Eski CIA Başkanı Hayden'dan skandal açıklamalar
GİRİŞ 16.12.2017 08:13 GÜNCELLEME 16.12.2017 08:17
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Washington'daki düşünce kuruluşlarından Jamestown Vakfı'nın 11'inci terör konferansında kapanış konuşmasını eski ABD Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) Başkanı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Başkanı Michael Hayden yaptı. Hayden, toplantıdan sonra Amerika'nın Sesi'ne açıklamalarda bulundu.

PKK DEVLETİNİ ANKARA'YA ANLATMALIYIZ

Açıklamasında Ortadoğu'da özerk bir PKK devletinin kurulacağı öngörüsünde bulunan Hayden, "Benim fikrimce, Irak ve Suriye olarak bildiğimiz ülkeler artık yok. Tamamen yok olmadılar ama üniter devlet kimlikleri geride kaldı. Farklı oluşumlar çıkacak ortaya; bunlardan biri de özerk Kürdistan olacak. Biz Amerikalılar olarak son savaştaki katkılarından dolayı Kürtler'e minnettarlık duyuyoruz. Bu yüzden özerk bir Kürdistan olacağını Ankara'daki dostlarımızla oturup konuşmamız, anlatmamız lazım. Türkler'e 'Özerk bir Kürdistan Türkiye'nin güvenliği açısından ne şartlarda sizin için kabul edilebilir olur?' diye sormalıyız. Elbette, konuşması zor bir konu ancak hiç olmazsa dürüst bir diyalog olacaktır. Bu diyalog sürecini bence hemen başlatmalıyız" dedi.

MCMASTER'IN TÜRKİYE SÖZLERİ SÜRPRİZ OLDU

Michael Hayden, Trump yönetiminin ulusal güvenlik danışmanı H.R. McMaster'ın, dünyada aşırıcı ideolojilerin yayılması faaliyetlerinde şimdi Türkiye'nin de büyük rol oynadığı yolundaki sözlerine şaşırdığını da belirtti. Eski CIA Başkanı, "H.R. (McMaster) bunu neden söyledi bilmiyorum. Katar ve Türkiye'yi radikal ideolojilerin kaynağı olarak gösterdi. McMaster'ın değerlendirmesini eleştirmeden önce, bunları neden söylediğini öğrenmek isterim. Ama şunu diyebilirim ki, bu sözleri benim için biraz sürpriz oldu" diye konuştu.

YORUMLAR 85
  • kafkasyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    denede görelim deniyorsunuz zaten adamın akılını alırız demiyor ki israil için subap görevi yapan bir terör devletine terör kalkanı bir sözde devlet kuracağız oyarız adamı ayrıca isaril denen siyonist kafirlerinde hadini bildireceğiz bekleyin
    Cevapla
  • vatandasnazif 6 yıl önce Şikayet Et
    imansiz dinsizler kürtleri kullanarak sözde israile yataklik yapiyorlar uyan müslüman kürt kardesim bu zalimler siyonlara calisiyor coluk cocugunuzu kullandirmayin ebedi hayatinizi yikmayin vatan sevgisi imandandir bu ülke hepimizin münafik ve hainler cehenneme insallah....
    Cevapla
  • KIRŞEHİR 6 yıl önce Şikayet Et
    O senin fikrin.Bu topraklar da kimse hayal kurmasın. Hayal kuran Hayal Kırıklığına uratılır.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar alıştırma lafları orada kurulacak devleti 0 yıl sonra iyice silahlandırıp üzerimize salacaklar şimdiden tedbir alınıp oranın tozu alınmalı
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Avustralyada boş bölge çok,Kürdlere orada bir bölge verselerdi iyi olurdu.Vahşi ortadoğuda Kürdlere ancak zulüm edilir ve yok sayılırlar.Kürdler bu teklife sıcak bakar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu