Katar'dan körfez krizinde diyalog çağrısı

Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Al Sani, ülkesinin, egemenliğine dokunmayacak şekilde diyalog yoluyla Körfez krizini çözmek için hazır olduğunu açıkladı

Katar'dan körfez krizinde diyalog çağrısı
Katar'dan körfez krizinde diyalog çağrısı
GİRİŞ 17.12.2017 10:16 GÜNCELLEME 17.12.2017 10:16

Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani, ülkesinin, egemenliğine dokunmayacak şekilde diyalog yoluyla Körfez krizini çözmek için hazır olduğunu bildirdi.

Katar resmi haber ajansı QNA'ya 18 Aralık Katar Ulusal Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Al Sani, ülkesinin içişlerine karışma girişimlerini kabul etmediklerini söyledi.

Terörü destekledikleri yönündeki iddiaları yalanlayan Al Sani, abluka uygulayan ülkelere Katar'ı vesayet altına almaya çalışmakla suçladı.

Ulusal günü haksız bir abluka altında kutladıklarını dile getiren Al Sani, bu ablukanın, Katar'ın, ilkelerinden ve egemenliklerinden vazgeçerek kendilerine tabi olması amacı taşıdığı değerlendirmesinde bulundu.

Yapılmak isteneni kesinlikle kabul etmediklerini belirten Al Sani, abluka krizinin uygulayıcısı ülkelerin kötü niyetlerini ortaya çıkardığını ifade etti.

"Krizin başından bu yana değişmeyen tutumumuz, egemenliğe dokunmayacak ve içişlerine karışılmayacak şekilde diyaloğun tek yol olduğuydu." diyen Al Sani, Katar'ın krizi yönetmeyi ve yansımalarının üstesinden gelmeyi başardığını sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...