10 bin DAEŞ'li orada! Sayı giderek artıyor

Suriye ve Irak’tan tahliye edilen DEAŞ’lı teröristler Afganistan’a yerleştiriliyor. Rusya, Afganistan’da 10 bin DEAŞ’lı olduğunu ve sayının arttığını açıkladı.

10 bin DAEŞ'li orada! Sayı giderek artıyor
10 bin DAEŞ'li orada! Sayı giderek artıyor
GİRİŞ 25.12.2017 07:16 GÜNCELLEME 25.12.2017 09:35
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye ve Irak'tan gizli anlaşmalarla tahliye ettiği DAEŞ'li teröristler Afgansitan'a yerleştiriliyor. ABD'nin bu hamlesinin asıl hedefi ise Türkiye, Avrupa, Orta Asya Cumhuriyetleri, Afganistan ve Pakistan’ı birbirine bağlayacak, dünyanın en büyük ulaşım ve ticaret projesi olarak görülen Çin’in ‘Tek Kuşak- Tek Yol projesi olduğu üzerinde duruluyor.

HEDEF DEV PROJE
Zira geçtiğimiz hafta ABD Ulusal Güvenlik Stratejisi belgesinde de Pakistan’da terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği iddiası yer almıştı. Son gelişmeler, bu projenin tahtasına konulduğunun, Afganistan’a yerleştirilen DEAŞ militanları ile projenin baltalanmak için harekete geçeceği üzerinde duruluyor.

 

 

Konuyla ilgili tehlikeye ilk dikkat çeken ülke ise Rusya oldu. Rusya, Afganistan’da 10 bin civarında DEAŞ militanının bulunduğunu tahmin ettiğini, Suriye ve Irak’tan kaçan militanların gelmesiyle bu sayının daha da artmakta olduğunu açıkladı.Afganistan’ın eski Devlet Başkanı Hamid Karzai de bir süre önce yaptığı açıklamada ülkesinde terör örgütü DEAŞ’ın varlığının ABD’nin projesi olduğunu söylemiş, DEAŞ üyelerinin hepsinin yurt dışından bazı hedefler için getirildiğini ve terör örgütünün ABD tarafından desteklendiğini ifade etmişti.

YORUMLAR 33
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin askerleri olduğunu çok iyi biliyoruz. Ey Askerlerimiz sakın bu hainlere ACIMAYIN!!!
    Cevapla
  • drsn 6 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütünün afganistana taşınması rusyaya yöneliktir rusaya karıştırılacak dünya savaşı yakındır rusaya ya sızdırılacak teröristler adb rus savaşnı abaşlatacak
    Cevapla
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    Afghanistan a yerlestiriliyorsa, hedefte bu sefer Pakistan olabilir. Iran bunlarin soyundan geliyormus sözde, Arya soyu.
    Cevapla
  • Milli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu abd yine bizimle Türki devletleri ayıracak. ipek yolu, demir yolu ne varsa artık engellemeye çalışıyor. düşman abd.
    Cevapla
  • Süleyman Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya yeni macera peşinde. Suriyeyi esete teslim etti afganistanı da kukla hükümete teslim etmek istiyor. rakamlar çok abartılı. Türkiye çok geç kalmadan afrini almalı, yoksa pyd esete teslim edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"