İsrail'den '10 ülke' iddiası! Bu daha başlangıç

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı, büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayı düşünen 'en az 10 ülke ile daha iletişim halinde olduklarını' söyledi.

İsrail'den '10 ülke' iddiası! Bu daha başlangıç
İsrail'den '10 ülke' iddiası! Bu daha başlangıç
GİRİŞ 26.12.2017 10:43 GÜNCELLEME 26.12.2017 10:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tzipi Hotovely, ABD'nin Küdüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararı almasının ardından, büyükelçiliklerini taşımayı düşünen 'en az 10 ülke ile daha iletişim halinde olduklarını' söyledi.

10 ÜLKE DAHA...

İsrail radyosuna konuşan Hotovely büyükelçiliklerin taşınması konusunda "Bazıları Avrupa'da olmak üzere en az 10 ülke ile temas halindeyiz" iddiasında bulundu. 

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararı aldıklarını duyurmuştu.
Hotovely'nin açıklaması Guatemala'nın ABD'nin ardından dün büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını ilan eden 2. ülke olmasının ardından geldi.

'DAHA SADECE BAŞLANGICINI GÖRDÜK'

Radyoya verdiği demecinde Trump'ın açıklamasının büyükelçiliklerin taşınması konusunda 'bir dalgayı tetikleyebileceğini' belirten Hotovely "Şu ana kadar daha sadece başlangıcını gördük" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da dün yaptığı açıklamada "Diğer ülkeler Kudüs'ü tanıyacak ve büyükelçiliklerini taşıyacakalarını duyuracak. 2. bir ülke bunu yaptı ve başkaları da olacak. Bu sadece başlangıç ve bu önemli" demişti.

Hotovely bu 10 ülkenin hangileri olduğu konusunda ayrıntı vermedi ancak İsrail radyosu diplomatik kaynaklara dayandırarak bu ülkeler arasında Filipinler, Romanya ve Honduras'ın olduğunu iddia etti. 

Filistin Dışişleri ise Guatemala'nın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını 'utanç verici' ve 'yasa dışı' diye niteledi.

YORUMLAR 25
  • biri işte 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en huzursuz ülkesi olarak tarihe geçmeyi mi niyetlendiniz acaba? dünyanın en savaş sever ülkesi olarak kayıtlandınz. en çok katliam işleyen ülke olarak da rekoru kırdınız zaten. filistini yuttunuz sanıyorsunuz ama son lokma boğazını tıkayacak
    Cevapla
  • marka 6 yıl önce Şikayet Et
    10 ulke nin 9 u evet diyenler , birde bi iki densiz arap ulkesini de eklersen dedigine geliriz, ancak dunya sizi tanimiyor bu caba neden ? illa iliski mi kesilsin diyorsun? oda olur elbet.
    Cevapla
  • Dadas 25. 6 yıl önce Şikayet Et
    ya bunlar kuduz gibi lan topunuz 7 milyon silahinizami güveniyorsunuz kola sise sinden korkudan askeriniz kiriz heciriyor du bi cocugun atti.garibanlara gücüz yeter gelki arap bazi yüneticilere müstahak ya....
    Cevapla
  • metin 6 yıl önce Şikayet Et
    normal. yahudi dostu mülüman devlet başkanı bile 10 yakındır
    Cevapla
  • aydan 6 yıl önce Şikayet Et
    tapusu türkiyede degilmi nasil birsey yapamiyoruz orasini aciklama yapan olurmu lütfen
    Cevapla
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail, kanla alındı, kanla kaybedildi ve yeniden kanla alınacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!