ABD ve İngiltereyi rahatlıkla vurabilir!

Çin'in test aşamasındaki yeni nesil kıtalararası balistik füzesi olan 'Dongfeng-41'in (DF-41), 2018 yılının ilk yarısından itibaren Çin Ordusu'nda hizmete alınabileceği açıklandı.

ABD ve İngiltereyi rahatlıkla vurabilir!
ABD ve İngiltereyi rahatlıkla vurabilir!
GİRİŞ 27.12.2017 17:29 GÜNCELLEME 27.12.2017 17:29
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Çin medyasında yer alan haberlere göre, DF-41 geçtiğimiz günlerde yeni bir test aşamasından daha başarıyla geçti. Son gerçekleştirilen testin, 2012 yılından beri söz konusu balistik füzenin başarıyla tamamladığı 8'inci test olduğu bildiriliyor.
 
Pekin'de bulunan Silahların Kontrolü ve Silahsızlanma Birliği bünyesinde kıdemli danışman olarak görev yapan Xu Guangyu, füzenin ordu hizmetine alınabilmesi için tüm testleri başarıyla tamamlayarak olgunlaşmış olması gerektiğini belirterek, bu anlamda füzenin resmi olarak konuşlandırılmasının 2018 yılı ilk yarısında gerçekleşebileceğini aktardı.

 

Minimum 12 bin kilometre menzile sahip olan DF-41'in üç aşamalı katı yakıtla çalıştığı ve Çin anakarasından dünyanın herhangi bir noktasını rahatlıkla vurabileceği belirtiliyor.

Füzenin menzilinin en az 7,500 mil (12,000 km) olduğu ve bu menzilin ABD ve İngiltere'yi rahatlıkla vurabileceği öngörülüyor.
 
Yeni nesil kıtalararası balistik füzenin kapasitesiyle ilgili The Global Times isimli yayın organına bilgi veren Xu, "DF-41, her biri ayrı ayrı hedeflenebilen 10 adet nükleer başlık ve düşman radarları ile savunma sistemlerini alt edebilecek şekilde aldatıcılar taşıyabiliyor." şeklinde konuştu. Öte yandan füzenin en hızlı durumunda 10 mach hıza kadar (sesten 10 kat daha hızlı) ulaşabildiği de aktarılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

YORUMLAR 52
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiltereyi vurabiliyorsa vursun. senelerce sömürdü, afyona alıştırdı, hong-kong'u sadece Çin'e uyuşturucu satmak için ele geçirdi.
    Cevapla
  • salih 6 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel füze hem abd yi vuruyor hemde ingiltereyi bizde böyle bir füze yapabilsek ne güzel olur
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    keske biz8mde olsa bunlardan.
    Cevapla
  • tahsin kilic 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim imanımiz var nükleer başlikta neymis ...gelen füzeler geldikleri gibi giderler..
    Cevapla
  • cccx 6 yıl önce Şikayet Et
    sanırım yakında terminatör filmi gerçek olacak, yer yüzünde sağlam yaşanır biyer bırakmayacak bu yıkım beyinli liderler. herşey bir dümenin ucunda, olan yine insanlığa olacak. yanıbaşımızda yüzbinler katledilmedi mi ? Allah fırsat vermesin bunlara...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı