Suudi Arabistan'da "İran" bayramı!

El Arabiya televizyonu, İranlı yöneticilerin gösteriler karşısında paniğe kapıldığını izleyicilerine aktardı, haber internet sitesinde 'Allah yardımcımız olsun' başlığıyla sunuldu.

Suudi Arabistan'da "İran" bayramı!
Suudi Arabistan'da "İran" bayramı!
GİRİŞ 02.01.2018 17:50 GÜNCELLEME 02.01.2018 17:51
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

El Arabiya televizyonu, dini lider Hamaney dahil İranlı yöneticilerin gösteriler karşısında paniğe kapıldığını izleyicilerine aktardı, haber internet sitesinde 'Allah yardımcımız olsun' başlığıyla sunuldu.

İran'da 43 şehre yayılan protestolar ülkeyi sarsarken, Tahran yönetiminin Ortadoğu’da bilek güreşine girdiği Suudi Arabistan’ın El Arabiya televizyonu çarpıcı bir haberi ekranlarına getirdi. Riyad yönetiminin sahibi olduğu televizyona göre, dini lider Ayetullah Hamaney’in de aralarında olduğu İranlı yöneticiler paniğe kapıldı.

Haber, İran Ulusal Direniş Konseyi’nden üst düzey bir yetkilinin Amerikan Fox News kanalına sızdırdığı ve 31 Aralık’a kadar yapılan toplantı tutanaklarına dayandırılıyor.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Toplantıya katılan İran yöneticilerinin "Rejimin güvenliği tehdit altında. Bu çok karmaşık bir olay ve öncekilere benzemiyor. Allah yardımcımız olsun" dediği aktarıldı.

Haberde, Devrim Muhafızları ya da Besiç milislerinin gösterileri dağıtmasının rejim için kötü sonuçlara neden olacağı öne sürüldü.

İRAN 3 ÜLKEYİ SUÇLAMIŞTI

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamhani, üç ülkenin protestoların arkasında olduğunu söyledi.

Şamhani, "İran'daki durumla ilgili etiketler ve mesajlar ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'dan geliyor. Durumla ilgili sosyal medya ağlarında yaşanan şey, İran halkına karşı bir vekalet savaşıdır" diye konuştu.

YORUMLAR 100
  • Terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    İran Ulusal Direniş Konseyi, yani Halkın Mücahitleri falan gibi grupların çatı kuruluşu. yani... İranlıların kafir kısmının Müslüman İranı yok etmek için kurdukları ve elebaşılarının çoğu Amerikada yaşayan Haçlı parasıyla fonlanan örgütler
    Cevapla
  • erol 6 yıl önce Şikayet Et
    İran, ABD'nin oyununa geldi, bu tuzaktan Kurtulmaları için, gezi olaylarındaki tecrubelerimizi Ülke liderlerimizin, İran hükümetine aktarması lazım.
    Cevapla
  • oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Başlar bulunsun imha edilsin. bu olay da abd ingiltere alman ve israil var.
    Cevapla
  • Reşit KARADENİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki biz neden Abd yi,terörist İsrailli veya Osmanlıya düşman olan Avrupayı karıştıramıyoruz.hep onlar Müslümanları istediği gibi karıştırıyor .hiç mi yok bu gavurların yumuşak karnı.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülkemizin 3 tarafı denizlerle; iç tarafı hainlerle dolu da ondan başarılı oluyor avrupa.avrupada demokrasi var diyorlar ama cezaları bizimkinden ağır.kaynaşsınlar bakalım başlarına neler gelir.
    Cevapla
  • Kayıboyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kendimizi karıştırmak daha kolay da ondan.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    size sirayet etmesi yakındır eyy kendini kral zanneden zavallı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu