Ortalığı karıştıracak İran önerisi

Edward Snowden İran’daki gösterileri uzaktan söylemleriyle destekleyen ABD’li politikacılara, “Google’a bir telefon açıp göstericilere gerçekten destek olabilirsiniz” çağrısı yaptı

Ortalığı karıştıracak İran önerisi
Ortalığı karıştıracak İran önerisi
GİRİŞ 02.01.2018 18:23 GÜNCELLEME 02.01.2018 18:31
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Eski bir ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı olan Edward Snowden İran’daki gösterileri uzaktan söylemleriyle destekleyen ABD’li politikacılara, “Eğer ciddiyseniz Google’a bir telefon açıp göstericilere gerçekten destek olabilirsiniz” çağrısı yaptı.

 


'GERÇEKTEN CİDDİLERSE...'

Snowden Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Birçok ABD’li politikacı İran’daki göstericilere yardım etmek istediğini söylüyor. Şayet ciddilerse Google’a edecekleri bir telefon milyonlarca göstericinin tekrar bağlantı kurmasını ve organize olmasını sağlayabilir” dedi.

İran’da göstericilerin birbirleriyle haberleşmek için yaygın olarak kullandığı mesajlaşma uygulaması Signal Google AppEngine adlı bir cloud platformu kullanıyor ve Google ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar kapsamında bu hizmeti İran vatandaşlarına sağlamıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 74
  • Vatan Sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Snowden la tarihin en büyük operasyonlarından birini yedi. Zaten ayyuka çımak üzere olan yasa dışı dinleme yemiyle Rusyaya giren NSA ajanı dişe dokunur hiçbir bilgi vermedi üstüne birde Rus güvenlik/istihbarat ağına sızdı muhtemelen özel bir sistemle hala birimine bilgi veriyordur. Artık açıktan bu açıklamayı yaptıysa suyu ısındı demektir. Rus gizli servisinin yerinde olsam çöp olmadan önce elimdeki teyit edilmiş orta ölçüde önemli bilgileri (varsa afganistan, ve nato, ab ülkeleriyle ilgili) snowdenın sosyal medya hesabından paylaşırdım.
    Cevapla
  • bahattin 6 yıl önce Şikayet Et
    fitne bir değil ki
    Cevapla
  • TTKC 6 yıl önce Şikayet Et
    irsan hükümeti olarak hemen internet agı kapatılmalı organizasyonlar engellenmeli gerekirse komşulardan yardım istenmeli biz 2 sefer kalkışma yaşadık 2 side ALLAH a şükür bastırıldı biz bu konularda teçrübeliyiz
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalkışma değil, gezi tarzı sokak ayaklanması.
    Cevapla
  • ABD 6 yıl önce Şikayet Et
    Silah vermelisin yoksa su iç bu işin üzerine:)
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    biz büyük bir pazar ve nato abd'nin üssüyüz adamların ürünleri şirketleri ülkemizde cirit atıyor ve ekonomimiz onların elinde. bunlar ülkemizden çekilirlerse bilin ki sıra bize gelmiştir. amaç genişletilmiş ortadoğu yani büyük siyonist devletini kurmaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı