Kasırga şiddetlendi, Avrupa'da hayat durdu

Fransa'da yaşanan "Eleanor" kasırgası sebebiyle yaklaşık 200 bin eve elektrik verilemiyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle Eyfel Kulesi ziyarete kapatıldı.

GİRİŞ 03.01.2018 16:00 GÜNCELLEME 04.01.2018 09:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa'da etkili "Eleanor" kasırgası nedeniyle enerji nakil hatlarının zarar görmesi sonucu yaklaşık 200 bin haneye elektrik verilemediği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hayatı olumsuz etkileyen kasırgadan dolayı yaklaşık 200 bin eve elektrik ulaştırılamadığı belirtildi.

ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Fransız basınındaki haberlere göre, olumsuz hava şartları sonucu Basel ve Strazburg havalimanları uçak seferlerini durdurdu. Charles de Gaulle Havalimanı'nda ise birçok seferde gecikmeler yaşandı.

EYFEL KULESİ ZİYARETE KAPATILDI

Paris'te rüzgarın saatteki hızının 140 kilometreye ulaşmasından dolayı kentin önemli sembollerinden Eyfel Kulesi ziyaretçilere kapatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden dün yapılan açıklamada, ülkenin kuzey ve doğusundaki 48 bölgede kasırga nedeniyle olağanüstü halin bir alt kademesi olan "turuncu alarm" ilan edildiği duyurulmuştu. Açıklamada, kasırgasının başkent Paris başta olmak üzere Rennes, Lille, Metz ve Strazburg gibi şehirlerde etkili olduğu, rüzgarın saatteki hızının 130 kilometreye ulaştığı kaydedilmişti.

Fransa'da iki gün önce etkili "Carmen" fırtınası nedeniyle 65 bin eve elektrik verilememiş, bir kişi hayatını kaybetmişti.

İNGİLTERE VE İRLANDA'DA DA HAYATI FELÇ ETTİ

Eleanor Kasırgası, İngiltere ve İrlanda’yı etkisi altına aldı. İngiltere ve İrlanda'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 24 bin eve elektrik verilemezken kasırga nedeniyle devrilen ağaçlar yolları kapattı.

İngiltere ve İrlanda’yı etkisi altına alan Eleanor Kasırgası'nın hızının saatte 170 kilometreye ulaştığı belirtildi. Fırtına nedeniyle 24 bin eve elektrik verilemezken son 24 saat içinde 100'den farklı bölgede sel uyarısı yapıldığı aktarıldı. Bölgede tren yolu ulaşımının da fırtınadan olumsuz etkilendiği bildirildi. 

Eleanor Kasırgası'nın en çok etkili olduğu noktalardan birinin ise İrlanda’nın batısında yer alan Galway kenti olduğu belirtildi. Kentte devrilen ağaçlar, yolları ve tren raylarını kapatırken aşırı yağış nedeniyle de su baskınlarının yaşandığı aktarıldı. Saatteki hızı 170 kilometreye ulaşan kasırga, ağaçları kökünden söktü, bölgede maddi hasar meydana geldi. Kasırganın etkili olduğu yerlerde ise şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Fırtınanın etkili olduğu noktalar arasında Batı Galler, İskoçya ve Kuzey İngiltere de yer alıyor. 

HOLLANDA

Ülkede fırtına nedeniyle kara, hava ve demiryolu ulaşımında aksamalar yaşanıyor. Gece başlayan ve bugün öğle saatlerinde hız kazanan fırtınada, evler ve binalar hasar gördü ve devrilen ağaçlar araçlara zarar verdi.

Fırtınadan ve suların yükselmesinden dolayı ülkede ilk defa en büyük beş baraj güvenlik açısından kapatıldı.

Ülkenin en büyük havaalanı Schiphol'deki uçak seferlerinde önemli aksamalar yaşanırken, 250'nin üzerinde uçuş iptal edildi. Ülkenin pek çok yerine tren ve toplu taşıma seferlerinde de büyük aksamalar yaşandı.

Sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapan yetkililer, ayrıca römork ve karavan gibi araçlarla trafiğe çıkılmamasını istedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha kötü etsin kafirleri
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dunyasi
    Cevapla
  • Avrupalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarım en kısa zamanda kasırga biter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu