Dünyayı korkutan askeri operasyon iddiasına cevap

ABD'nin Kuzey Kore'ye askeri operasyon düzenleyeceğine ilişkin bazı medya kuruluşları tarafından ortaya atılan iddialar Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yalanlandı.

Dünyayı korkutan askeri operasyon iddiasına cevap
Dünyayı korkutan askeri operasyon iddiasına cevap
GİRİŞ 04.01.2018 04:41 GÜNCELLEME 04.01.2018 04:46
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Amerikan CBS ve NBC televizyonlarının dün Pyongyang yönetiminin yeni bir balistik füze denemesine hazırlandığını duyurması ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yeni yıl konuşmasında artık masasında nükleer silah butonunun bulunduğunu ifade etmesi, Washington'da Kuzey Kore konusundaki tartışmaları gündemin en öne çıkan konusu haline getirdi.

 

ABD Başkanı Donald Trump ise Kim Jong-un'a yanıt vermekte gecikmedi. Trump masasındaki nükleer düğmenin Kim'in düğmesinden daha büyük ve çalışabilir durumda olduğunu belirterek, Pyongyang'ı Twitter üzerinden tehdit etti.

"HAZIRLIK İÇİNDE..."

Amerikan medyası da Pentagon'un Kuzey Kore konusunda hazırlık içinde olduğunu öne sürdü.

Amerikan Fox News kanalı, Kuzey Kore'nin ABD'nin şartlarını yerine getirmek üzere nükleer programından vazgeçmemesi durumunda bundan sonraki aylarda Pentagon'un Kuzey Kore'ye yönelik bir saldırıda bulunma ihtimali olduğu iddiasını ortaya attı.

Fox News ayrıca Pentagon'da Kuzey Kore konusunda hazırlıkların arttığını ve Güney Kore'nin ev sahipliğini yapacağı 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nın ardından ABD yönetiminin elindeki seçenekleri tekrar değerlendireceğini kaydetti.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, Kuzey Kore konusunda ortaya atılan iddialara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Konunun halen diplomasi ile çözülmesini beklediklerini belirterek, ABD'nin Kuzey Kore'ye tek taraflı saldırı düzenleyeceğini iddia eden haberleri yalanlayan Manning, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Bunu kim söyledi bilmiyorum ama bu sorumsuzca ve gerçek olmayan bir iddiadır. Bakan Mattis'in (Savunma Bakanı Jim Mattis) de ifade ettiği üzere orada amacımız savaş değil, Kore Yarımadası'nın tam, doğrulanabilir ve geri dönülmez bir şekilde nükleerden arınmasıdır. Bu birçok diplomatik destekle sürdürülen diplomatik bir çabadır." diye konuştu.

YORUMLAR 24
  • ilker 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerilim arttı mı silahta satar, yönetim de kolay olur.Bunlar ayak oyunları.
    Cevapla
  • Devres 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan gayesi silah satma .
    Cevapla
  • Artuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin Kore sınırına göçmen kampı inşaa ediyorsa vardır bir savaş hazırlığı. 3. Dünya Savaşı belli ki Kore yüzünden çıkacak. Allah-u alem...
    Cevapla
  • semsi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan silah sama gayeleri silah fabrikalari gece gündüz calisiyo,
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    var mı o cesaretleri onu sorsaydınız
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    ben söylecektim bakayım yorumlarda biri söylemiş mi siye
    Cevapla
  • emekçi 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar silah satma oyunları,daha şimdiden korkutulan japonya ve g.korenin abd den 50 milyar dolarlık silah siparişi var.
    Cevapla
  • SARI SELİM 6 yıl önce Şikayet Et
    geçen internette bir dua gördüm öyleydi:Trumpa, diyor ki Allah senin ömründen alsın da nesli tükenen hayvanlara versin diyordu .AMİN..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık