İran destek vermeye hazır!

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, İran'ın Filistin davası konusundaki tutumunun sabit olduğunu ve Filistin direnişine destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

İran destek vermeye hazır!
İran destek vermeye hazır!
GİRİŞ 04.01.2018 08:31 GÜNCELLEME 04.01.2018 09:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aruri, Katar merkezli Al Jazeera kanalındaki bir programda yaptığı açıklamada, İran'ın Filistin davası konusundaki tutumunun net ve sabit olduğunu, İsrail oluşumunun meşruiyetini tanımadığını ifade etti.

Hamas yetkilisi Aruri, "Tahran yönetimi Filistin direnişine destek vermeye hazır." dedi.

Öte yandan Aruri, Hamas'ın Suriye ile ilişkileri düzeltmek için çalışmalar yaptığı ve iletişimini sürdürdüğü iddialarını yalanladı.

Hamas'ın Körfez ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olmaya özen gösterdiğini vurgulayan Aruri, "Bizden herhangi bir Körfez ülkesine yönelik hiçbir kötü söz çıkmadı. Buna rağmen Körfez'de olmak istemediğimiz bir konuma oturtulduk." ifadelerini kullandı.

- Batı Şeria'daki yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhakını öngören yasa tasarısı

İsrail'in iktidardaki Likud Partisi Merkez Komitesinin, Filistin toprağı olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını onaylamasını da değerlendiren Aruri, "Bu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi kararından daha az tehlikeli değil." diye konuştu.

Aruri, Likud Partisinin kararının gözetimsiz ve hesapsızca alınmış olduğunu belirterek, "Bu, Filistin davasının çözümü için uluslararası kanunlara dayanarak yapılabilecek müzakere fırsatlarını yok etmek anlamına geliyor." değerlendirmesini yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisinin en üst düzey karar alma mekanizması Merkez Komitesi, işgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını onaylamıştı.

Partinin onayladığı tasarıda, "Ebedi başkentimiz Kudüs de dahil Yahuda ve Samara'nın (Batı Şeria) kurtuluşunun 50'nci yıl dönümünde Likud Merkez Komitesi olarak Likud milletvekillerine, Yahuda ve Samara'da bulunan özgürleştirilmiş tüm Yahudi yerleşim birimlerinde İsrail kanunları ve egemenliğini hakim kılmaları ve serbestçe Yahudi yerleşim birimi inşasına imkan sağlamaları çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

İsrail meclisine (Knesset) sunulan tasarıların kanunlaşarak yürürlüğe girebilmesi için üç farklı oturumda görüşülerek onaylanması gerekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    Neteyahu hitleri arıyor bulacak mutlaka bir gün çünki çok gayretli görünüyor ! Ama o gün geldiğinde türk veya müminlerden medet bekleyemez !!! Bu acıları kimse unutmayacak !!!!!
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok seviniyorum sünnii kardeşlerimizle şii kardeşlerimizin dayanışmasına Allah bozmasın ilk kıblemiz için feda olsun canlarımız
    Cevapla
  • sadettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sesinizi o zaman da yükseltseydiniz daha iyi olacaktı ama geçte olsa güzel bir açıklama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!