Devrim Muhafızları sokağa indi

2009 yılında “seçim hilesi” üzerine çıkan ve çok sayıda kişinin öldürüldüğü ayaklanmayı bastıran Devrim Muhafızları, dün üç şehre gönderildi

Devrim Muhafızları sokağa indi
Devrim Muhafızları sokağa indi
GİRİŞ 05.01.2018 06:24 GÜNCELLEME 05.01.2018 06:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran’da hayat pahalılığı bahanesiyle başlayan ve 30’a yakın kişinin hayatını kaybettiği rejim karşıtı gösteriler devam ederken Devrim Muhafızları da sokağa indi. Devrim Muhafızları komutanı Binbaşı General Muhammed Ali Caferi, Hamadan, İsfahan ve Lorestan kentlerine kuvvetler gönderdiklerini açıkladı.

2009’da “seçim hilesi” üzerine çıkan ve çok sayıda kişinin öldürüldüğü ayaklanmayı bastıran Devrim Muhafızları, İran’ın Şii teokrasisinin bir kılıcı ve kalkanı olarak görülüyor. İran Ordusu Komutanı Abdülrahim Musavi de “Gerekirse İran ordusu isyanı bastırmaya hazır” mesajı gönderdi. Musavi, “Polis ve milis gücü Besiçler, protestoları bastırdı. Ama askeri birlikler gerekirse müdahaleye hazır” diye konuştu.

REJİM YANLILARINDAN TAM DESTEK

Ülkede yaklaşık bir haftadır devam eden rejim karşıtı gösteriler ve sokak olaylarını protesto etmek için başlayan “destek gösterileri” Meşhed, Şiraz, Urumiye, İsfahan ve Erdebil gibi birçok büyük kentte sürüyor. Sloganlarla ABD ve Suudi Arabistan yönetimlerini hedef alan göstericilerin, “Kahrolsun fitneci münafıklar”, “Biz  de şikâyetçiyiz, ancak sesimizi doğru yoldan dile getiriyoruz” gibi sloganlar atması da dikkati çekiyor.

RUSYA: KİMSE KARIŞMASIN

Bu arada Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Rybakov, Washington’u uyardı. Uluslararası toplumun gündemini meşgul eden İran’daki hadiselerin ülkenin kendi iç meselesi olduğunu vurgulayan Rybakov, “Meydana gelen olayları çarpıtma girişimlerine rağmen komşumuz dost ülke İran’ın bu zorluğun üstesinden gelebileceğine, İran Nükleer Programı Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın uygulanması dâhil diğer problemleri çözmede güçlü bir ortak olarak şu andaki dönemden daha güçlenmiş olarak çıkacağına eminim” ifadelerini kullandı. İran’daki durumla ilgili ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) toplama çağrısını da değerlendiren Rybakov, “Başka herhangi bir ülkede olduğu gibi İran’daki iç sürecin BMGK’nın yasal görevleri ile hiçbir ilgisi yoktur. Amerikalı meslektaşlarımıza diplomasinin temellerini bir kez daha hatırlatmak üzücü” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    Artik orta asyanin buyuk abisi Rusya demek mi oluyor ? Olsun abd deden daha durust bir ulke
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...