ABD'ye acil çağrı! Rusya gerçeğini öğrenince...

Huffington Post'un edindiği ABD'nin 2018 nükleer doktrinine göre, Washington, Rusya'nın nükleer silah üretiminde ABD ve müttefiklerinden çok daha avantajlı görüyor.

ABD'ye acil çağrı! Rusya gerçeğini öğrenince...
ABD'ye acil çağrı! Rusya gerçeğini öğrenince...
GİRİŞ 13.01.2018 16:15 GÜNCELLEME 13.01.2018 16:15
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore, İran ve Çin'in de tehdit olarak nitelendirildiği metinde ABD'nin nükleer kapasitesini arttırma çağrısı yapıldı.

Doktrinin, ABD Savunma Bakanlığı'nın Başkan Donald Trump'ın onayına sunacağı nihai doktrin için hazırlanan taslaklardan sadece biri olduğunu belirten metinde "Rusya, ABD ile müttefikleri karşısında nükleer silah üretimi ve stratejik olmayan nükleer güçler açısından kayda değer avantajlara sahip" ifadeleri yer alıyor. 

 

 

Rusya'nın stratejik yeni nükleer savaş başlıkları ve bombardıman uçakları, deniz ve karadan fırlatılan füzelerin yer aldığı fırlatma rampaları geliştirip konuşlandırdığı belirtilen metne göre, Moskova ayrıca en az iki yeni kıtalararası füze sistemi, bir hipersonik uçak ve bir kıtalararası nükleer güçlü torpido geliştiriyor.

'MOSKOVA İLE İYİ İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ' İDDİASI

ABD'nin füze savunmasına yönelik eleştirilerine rağmen, Rusya'nın nükleer güçlü balistik füze sistemini de modernize ettiği ve yeni balistik füze önleme füzesi geliştirdiği ileri sürülen metinde, Washington'ın her şeye rağmen Moskova ile iyi ilişkiler kurmaya çalıştığı da iddia ediliyor:

"Rusya, Sovyetler Birliği değil, Soğuk Savaş geride kaldı. İyi ilişkiler kurmak istememize rağmen, Rusya ABD ve NATO'yu Avrasya'da istikrarsızlaşmaya neden olan planları karşısında bir engel olarak görüyor."

'ÇİN, KUZEY KORE VE İRAN BAŞLICA TEHDİTLERDEN'

Çin, Kuzey Kore ve İran'dan 'Washington için başlıca tehdit olarak' nitelendirildiği metinde, 'caydırıcılığı arttırmak için' ABD'nin nükleer kapasitesini geliştirme çağrısı da yapılıyor. Bu doğrultuda 2019'a kadar W76 termonükleer savaş başlığı geliştirme programının tamamlanacağı varsayımında bulunuluyor.

Pentagon'un 2024'e kadar stratejik bombardıman uçaklarında kullanılabilecek B61-12 güdümlü füzesini almayı planladığı aktarılan metinde ayrıca Trident 2 denizaltısında kullanılan W88 termonükleer savaş başlığının modernize edilme çalışmalarının da 2024'e kadar bitirilmesinin hedeflendiği ve Hava Kuvvetleri ile Donanma için balistik füze ihtiyacının arttığı vurgulanıyor.

Daha önce de ABD'nin 2046'ya kadar nükleer envanterinin modernize edilmesi için 1.2 trilyon harcamayı planladığı belirtilmişti.

YORUMLAR 27
  • plc 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım şu abd ve israilih helak olduğunu dünya gözüyle bizlere gösterir inşallah.
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Abdnin savunma müteahhitlerine para yığabilmesi için halkı kandırması gerekiyor. Onun için Rusyayı ürkütüp harekete geçmesini sağlıyorlar. Böylece halkı korkutup bütçeye onay çıkarıyorlar.
    Cevapla
  • yükselenruh 6 yıl önce Şikayet Et
    evet rusya nın bir dünya savaşında ilk iki atom bombasını nereye atacağını yazan birinci zarfta çanakkale ve istanbul yazıyor
    Cevapla
  • Süleyman 6 yıl önce Şikayet Et
    1. Dünya savaşı diyen arkadaşlar, adam "bir dünya savaşı çıksa" diyor.
    Cevapla
  • ne alaka 6 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka 1. dünya savaşı yazmıyor, bir dünya savaşı yazmış arkadaş sen tekrar oku :)
    Cevapla
  • Ne alaka 6 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombasi? 1. Dünya savaşi? Lütfen bilgilerinizi gözden geçiriniz.
    Cevapla
  • Ne farkeder ki? 6 yıl önce Şikayet Et
    Tankı topu olunca bir birine giren ülkede nükleer silahımız olursa kendimizi imha ederiz bu kafayla...
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizimde Nükleer gücümüz olsa da , ABD'de tehdit olarak görse .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!