ABD ile Çin arasında ticaret savaşı başlayacak

Amerikan basınında, 2017'de ticaret rekoru kıran Çin'i engellemek isteyen ABD'nin ticaret savaşına neden olacağı belirtildi.

ABD ile Çin arasında ticaret savaşı başlayacak
ABD ile Çin arasında ticaret savaşı başlayacak
GİRİŞ 19.01.2018 08:16 GÜNCELLEME 19.01.2018 08:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre; ABD ile Çin arasında bir ticaret savaşı çıkabileceği belirtildi. Haberde, Beyaz Saray'ın, Çin'in ihracatlarına karşı özel tarife ve sınırlamalardan oluşacak ‘silahlarını’ hazırladığı yazıldı.

"TİTANLARIN SAVAŞI"

2017'de ticarette ABD'yi geçerek rekor kıran Çin'in bu durumu daha da hızlandırabileceğinin belirtildiği haberde, iki taraf arasındaki çıkabilecek ticari karşıtlık ‘Titanların savaşı’ olarak nitelendirildi.

İhtimal dahilinde görülen ticaret savaşı 1980'deki Japon yapımı televizyon ve arabalara açılan savaşa benzetilirken, "Böyle bir şey kesin olmasa da, gerçekleşmesi halinde 1980’li yıllarda Japon yapımı televizyon ve arabalarına karşı çıkan savaşa benzeyebilir. Ancak bu kez güçler daha dengeli. Zira ABD, daha önce hiç ekonomideki büyüklüğü, endüstriyel becerileri ve küresel hırsları bakımından Çin gibi bir rakip ile karşı karşıya gelmemişti. Japonya ABD’nin müttefikiydi, Çin ise giderek daha fazla rakip hale geliyor. Bu da kısasa kısas bir gerginliği doğurabilir. Özellikle ABD’deki siyasi ve iş çevrelerinde Pekin’e yönelik desteğin artmasından sonra.” ifadelerine yer verildi.

"DÜNYA TİCARETİ ALT ÜST OLUR"

Kuzey Kore'nin nükleer silah tehdidinin ardından Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşının dünya ekonomisini alt üst edeceği belirtildi. Wall Street Journal yazarı Browne, "Böyle bir ticari savaştan iki rakip taraf dışında kalanlar da etkilenebilir. ABD müttefikleri ilk zarar görenler olur. Bu savaş daha da tırmanırsa tüm küresel ticaret yapısını alt üst edebilir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • Sonmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayat bir haber.. Amerika 20 yıldır Çin e gizli Ambargo uyguluyor.
    Cevapla
  • Vatandaşın biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya yahudi kadınlar çinlilerle evleniyorsa
    Cevapla
  • SORU 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin süper güç ve dünyanın tek lideri olursa ne olur, hiç düşündünüz mü?
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin ABD’ye yer. ABD üretmiyor tüketiyor, Çin ise adeta tüketmiyor üretiyor. Dev ABD markaları bile üretimlerini (elleri mahkûm) Çin’de yaptırıyor. ABD dev cari açık veriyor, Çin dev cari fazla veriyor. ABD’nin silahtan başka satabileceği bir şey yok. Çin ise hemen her şeyi üretiyor ve satıyor. Yüksek Dolar kuru en büyük zararı yine ABD ekonomisine verecektir. Çin’in tek handikabı döviz rezervlerinin önemli bir kısmının dolar olmasıdır. Çin elindeki dolarları satıp rezervlerini çevirmeye kalksa dolar kuru aşırı düşecek ve elindeki rezervler eriyecektir. Yüksek dolar kuru Çin’in daha rahat ticaret yapmasını sağlamaktadır. Yani Çin kurtulmak istediği doları biriktirmeye ve stoklamaya mecburdur.
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberleri geçin abd ne çinle ne de kuzey kore ile savaşır siz de bu haberleri yapmaktan vazgeçin
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudiler çine yerleşiyor.Irklarını gizlemek için çinlilerle evleniyorlar.
    Cevapla
  • Sonmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun. Yahudiler asla yabancı bir kadın ile evlenmez. Çünkü onlarda nesil anneden devam eder. Ağzı olan konuşuyor.
    Cevapla
  • Ahali 6 yıl önce Şikayet Et
    ? Acaba okudun mu haberi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...